Hyppää sisältöön

Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkopalvelut laajenevat – chat-asioida voivat pian myös entisen Seututerveyskeskuksen asiakkaat

Tunnistautumista vaativat hyvinvointialueen verkkopalvelut avautuvat kesäkuun aikana entisen Seututerveyskeskuksen kuntiin. Muuramessa ja pohjoisessa Keski-Suomessa joudutaan vielä odottamaan.

Mies katsoo kameraan tietokoneen äärellä.
Lauri Paavolainen työskentelee digitaalisessa OmaKS-terveyskeskuksessa sairaanhoitajana. Tavallisia hoidettavia asioita ovat ajanvaraukset ja reseptien uusinnat, vaivoista muun muassa silmä- ja iho-oireet. Kuva: Isto Janhunen / Yle
Annika Rantanen

Tunnistautumista vaativat hyvinvointialueen verkkopalvelut laajentuvat entisen seututerveyskeskuksen alueelle kesäkuun aikana. Palvelut on määrä saada kesäkuussa käytettäväksi Joutsan, Keuruun, Konneveden, Laukaan, Luhangan, Multian, Petäjäveden ja Toivakan kuntien alueella.

Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen Omaks.fi:n kautta voi hoitaa terveyteen liittyviä asioita, varata aikoja ja saada terveysneuvontaa.

Tunnistautumista vaativat palvelut ovat toistaiseksi olleet käytössä vain Jyväskylän, Uuraisten ja Hankasalmen asukkaille. Syynä on tietojärjestelmien monenkirjavuus, kertoo palvelupäällikkö Sari Nurmivaara Keski-Suomen digitaalisesta sosiaali- ja terveyskeskuksesta.

– Tätä on viety eteenpäin vaiheittain, koska Keski-Suomi alueena on suuri. Lisäksi meillä on erilaisia asiakastietojärjestelmiä ja potilastietojärjestelmiä, mikä haastaa teknisesti. Myös asiakaspalvelijoiden pitää osata käyttää järjestelmiä, jotta tunnisteellisia palveluja pystytään joka paikkaan tarjoamaan, Nurmivaara kertoo.

Osittain palvelujen laajentamiseen on Nurmivaaran mukaan vaikuttanut myös jaksottainen hankerahoitus.

Muurameen syksyllä, pohjoiseen myöhemmin

Muurameen verkkoasioinnin on tarkoitus laajentua on syyskuulla ja pohjoiseen Keski-Suomeen ensi vuoden puolella.

Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen Omaks.fi:n asiointimäärät häviävät vielä terveysasemien puhelinpalvelulle. Chat-asiointeja Keski-Suomessa on ollut kuukausittain vajaat 3000, kun esimerkiksi terveysasemien puhelinpalveluun puheluita tulee samassa ajassa 20 000.

Suosittelemme