Hyppää sisältöön

Kajaanilaislasten piirustuksiin pohjautuva videopeli on nyt valmis, ja sitä voi pelata ilmaiseksi

Pelissä on kaksi seikkailua, joissa voi pelata yhdessä myrskypalloa tai kokeilla, kuka on tarpeeksi kova jääkiekkoilija päästäkseen yksin läpi.

Lasten piirtämiä pelihahmoja videopelissä.
Pelissä on valittavana kaksi seikkailua, joista kuvassa olevaa Myrskypalloa voi pelata yhdessä. Kuva: Kim Kupiainen
Tiia Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kajaanin kaupunginkirjastolla viime viikolla järjestetyissä KirjastoJameissa tehty peli on nyt valmis ja ladattavissa maksutta.

Pelijamit ovat tapahtuma, jossa suunnitellaan ja kehitetään videopelejä nopealla aikataululla. KirjastoJameissa tehty peli on siitä poikkeuksellinen, että se pohjautuu lasten piirustuksiin. Vastaavaa ei ole tiettävästi tehty aiemmin, arvioi IGDA Kajaani hubista Kim Kupiainen Ylelle ennen jamien alkamista.

Pelissä on kaksi seikkailua, joissa voi pelata yhdessä myrskypalloa tai kokeilla, kuka on tarpeeksi kova jääkiekkoilija päästäkseen yksin läpi.

Kajaanilaisten lasten piirustusten pohjalta peliä ovat olleet kehittämässä Atte ”Atzka” Hilander, Daniel ”DanD16” Smirnov, Joni ”Doggy” Paasikivi, Jyri ”Jyrgenhaizer” Niskanen, Kim ”K1mpp4” Kupiainen, Teemu ”Tyemu” Siiki ja Ville ”Ezk1” Suokas.

Drawn Adventures: Myrskypallo & Yksin Läpi -pelin voi ladata maksutta tai sitä voi pelata täällä.

Jamit järjesti IGDA Kajaani yhteistyössä #GameCity Kajaanin ja Kajaanin pääkirjaston kanssa. IGDA on kansainvälinen pelinkehittäjien järjestö.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Korjattu 15.5.2023 klo 15.38: IGDA on kansainvälinen pelinkehittäjien järjestö, ei kansainvälinen pelisuunnittelijoiden järjestö kuten jutussa aiemmin luki.

Suosittelemme