Hyppää sisältöön

Kuhmon vt. kaupunginjohtaja Juhana Juntunen ehdokkaaksi kaupunginjohtajan virkaan

Juntunen kertoo pohtineensa asiaa viime viikon. Hän on jättänyt tänään suostumuksensa Kuhmon kaupunginjohtajan virkavaaliin ja virkaan kirjallisena kaupungille.

Läheltä
Tiia Korhonen

Kuhmon virkaa toimittava kaupunginjohtaja Juhana Juntunen on antanut suostumuksensa Kuhmon kaupunginjohtajan virkaan. Hän on jättänyt suostumuksensa kirjallisena Kuhmon kaupungille maanantaina 15. toukokuuta.

Juntunen kertoo pohtineensa asiaa viime viikon, jonka jälkeen hän päätti jättää suostumuksensa Kuhmon kaupunginjohtajan virkavaaliin ja virkaan. Hän on ollut kaupunginjohtajan rekrytoinnin valintatyöryhmän jäsen, joten Juntusen piti ensin selvittää Kuntaliiton lakiyksiköstä, onko hän tässä asiassa jäävi.

Kuntaliiton mukaan viranhakijan esteellisyys virantäyttöasiassa syntyy vasta, kun viranhakemus saapuu kuntaan. Vastaavasti virkaan suostumuksen antaneen esteellisyys syntyy, kun hän antaa suostumuksen virkaan. Jos henkilö suostumuksen antamisen jälkeen ei osallistu millään tavalla asian valmisteluun tai käsittelyyn kaupunginhallituksessa tai -valtuustossa, esteellisyyttä asiassa ei ole syntynyt.

Lain mukaan kaupunginjohtajan virkaan voidaan suostumuksen nojalla ottaa myös sellainen henkilö, joka ei ole hakenut sitä, ja jonka kelpoisuudesta on esitetty selvitys. Suostumuksen antaminen ei ole sidottu hakuaikaan, vaan tällainen henkilö voidaan ilmoittaa virkavaaliin vielä juuri ennen valtuuston valintakokousta.

Lain tarkoitus on, että kuntajohtajan valintaprosessin kestäessä mahdollisesti esiin tulevia uusia ehdokkaita voidaan ottaa mukaan valintaan. Kuntapuolella kaupunginjohtajan virka on ainoa, johon voi antaa suostumuksensa hakuajan jälkeen, joko kirjallisesti tai suullisesti.

Kaupunginvaltuuston on määrä suorittaa kaupunginjohtajan virkavaali ensi viikon maanantaina 22. toukokuuta.

Kuhmon kaupunginjohtajan virkaa on tavoitellut 22 hakijaa ja kolme suostumuksensa antanutta.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle