Hyppää sisältöön

Vice-mediayhtiö hakeutuu yrityssaneeraukseen – Digitaalisen median tähti on nyt kaupan murto-osalla huippuvuosien arvosta

Yhtiö kertoo jatkavansa toimintaansa myyntiprosessin aikana. Lähes kuuden miljardin dollarin arvoisena pidettyä yhtiötä kaupataan nyt reilulla 200 miljoonalla dollarilla.

Vice-verkkomedian kyltti kiinnitettynä punatiilisen rakennuksen seinään.
Vice-mediayhtiö nousi suosioon räväkän tyylinsä takia. Yhtiö toimii nykyään 30 maassa. Kuva: Vice Media Group
Heidi Sullström
Avaa Yle-sovelluksessa

Nuorille suunnattua Vice-verkkosivustoa pyörittävä yhdysvaltalainen Vice Media Group on hakeutunut yrityssaneeraukseen, kertovat kansainväliset mediat, kuten BBC.

Jos yhtiö ei löydä ostajaa parin–kolmen kuukauden kuluessa, sen suurimmat velkojat Fortress Investment Group, Soros Fund Management and Monroe Capital ostavat sen 225 miljoonalla dollarilla eli reilulla 200 miljoonalla eurolla.

Verkkomedioita pyörittävä ja tv-sarjoja ja dokumentteja tuottanut yhtiö perustettiin 1990-luvulla Kanadassa. Vuonna 2017 sen arvoksi laskettiin 5,7 miljardia dollaria eli noin 5,2 miljardia euroa, kertoo uutistoimisto AFP.

Yhtiö tunnetaan muun muassa näyttelijä Sean Pennin tekemästä Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyistä kertovasta dokumentista. Vicen dokumentteja on nähty myös Yle Areenassa viime vuosikymmenellä.

Vice Media Group kertoo jatkavansa toimintaansa saneerauksen ajan. Yhtiön johtajat vakuuttivat tiedotteessa, että yrityssaneerauksen jälkeen se on ”vahvempi ja rahoituksellisesti terve”.

Huhtikuussa yhtiö irtisanoi sata työntekijää Vice News Tonight -ohjelman lakkautuspäätöksen jälkeen ja sen on arveltu ajautuvan konkurssiin.

Vicen ja vastaavien verkkomedioiden ongelma on, että niillä ei ole kunnon liiketoimintamallia maksuttomille verkkouutisille, arvioi analyytikko BBC:lle. Yhtiön saamat mainostulot eivät ole riittäneet kattamaan sen toiminnan kustannuksia.

Toinenkin nuorille suunnattu verkkomedia Buzzfeed ilmoitti viime kuussa lopettavansa uutissivustonsa ja irtisanovansa 15 prosenttia työntekijöistään.

Korjaus 15.5. klo 18.41: Yhtiön arvoksi laskettiin 5,7 miljardia dollaria, ei 5,7 miljoonaa dollaria.

Suosittelemme