Hyppää sisältöön

Cha cha cha nousi Spotifyn maailmanlistalla seitsemänneksi – Ruotsin-listalla Käärijä kiilasi Loreenin ohi ykkössijalle

Käärijän kappale sijoittui eilen sunnuntaina Spotifyn Viral 50 - Global -listan ensimmäiseksi.

Käärijä ja tanssijat Euroviisujen finaalissa 2023
Käärijä ja tanssijat viisufinaalissa lauantaina 13. toukokuuta. Kuva: Sarah Louise Bennett / EBU
Olli-Pekka Toivanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Euroviisuedustaja Käärijän Cha Cha Cha on noussut suoratoistopalvelu Spotifyn maailman kuunnelluimpien kappaleiden top 50-listalla kymmenen suosituimman kappaleen joukkoon.

Kappale sijoittui listalla sijalle 7 maanantai-iltapäivällä. Suoritus huomattiin myös Twitterissä.

– Täytyi hieraista silmiä, mutta totta se on. Cha Cha Cha on maailman 7. kuunneluin kappale. Miettikää, suomenkielinen biisi. Mitään tälläistä ei ole ikinä tapahtunut, Twitterissä kirjoitetaan.

Euroviisuvoittaja Loreenin Tattoo on maailmanlistalla Käärijää edellä sijalla 5.

Ruotsin kuunnelluimpien kappaleiden listalla Cha cha cha on tällä hetkellä ykkösenä. Tattoo on Ruotsin-listalla toisena.

Maakohtaisilla listoilla Cha cha cha on kolmen kuunnelluimman kärjessä ainakin Norjassa, Ukrainassa ja Israelissa. Ykkössijalla kappale on ainakin Islannissa ja Liettuassa.

Käärijän kappale sijoittui eilen sunnuntaina Spotifyn Viral 50 - Global -listan ensimmäiseksi. Tattoo oli sijalla 29. Cha Cha Cha oli sunnuntaina ykkösenä myös Ruotsin viraalilistalla.

Euroviisufinaalia edeltävänä perjantaina Cha Cha Cha nousi Spotifyn maailman kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon päiväkohtaisella listalla sijalle 151. Yhteensä päiväkohtaisella listalla on 200 kappaletta.

Ennen Käärijää Spotifyn globaalilla kuunnelluimpien kappaleiden listalla on ollut muun muassa suomalaisartisti Sannin kappale Että mitähän vittua vuonna 2016.

Toimittaja Antti Kurra nostaa alla olevalla videolla esiin faktoja Euroviisujen finaalista ja Käärijän historiallisesta menestyksestä.

Täydennetty 15.5. 2023 kello 17.11.

Lue lisää:

Käärijä nosti Vantaan maailmankartalle – testaa, miten hyvin tunnet Suomen neljänneksi suurimman kaupungin

Käärijän Cha cha cha nousi Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon

Suosittelemme sinulle