Hyppää sisältöön

Vaasa hakee lupaa sähkö- ja automaatioalan englanninkieliseen koulutuksen järjestämiseen – pari kuukautta sitten hakemus sai kielteisen päätöksen

Englanninkielinen sähköalan koulutus on tarkoitettu erityisesti Vaasan seudun energia- ja akkuteollisuuden tulevan työvoimantarpeeseen vastaamiseen.

Vamian Hansa-kampuksen pääsisäänkäynti
Ammattiopisto Vamia haluaa vastata työvoiman kysyntään. Kuva: Jarkko Heikkinen/Yle
Merja Siirilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaasan kaupunki hakee Opetus- ja kulttuuriministeriöltä lupaa järjestää sähkö- ja automaatioalan ammatillisen koulutuksen perustutkintoa englanninkielisenä.

Vaasan kaupunki haki lupaa viimeksi helmikuussa, mutta maaliskuussa hakemukselle saatiin kielteinen päätös.

Kielteinen päätös herätti ihmetystä sekä Vaasan kaupungin edustajissa että alueen työelämässä, sillä hakemuksessa oli vahva työelämän puolto. Nyt lupaprosessi laitetaan uudelleen vireille. Asiasta päätti tänään kokoustanut Vaasan kaupunginhallitus.

Englanninkielisen sähkö- ja automaatioalan koulutuksen käynnistämisestä on keskusteltu GigaVaasa -toimijoiden sekä alueen keskeisten työnantajayritysten kanssa. Heidän kantansa englanninkielisen sähköalan koulutuksen lisäämiseen on ollut erittäin myönteinen.

Englanninkielinen sähköalan koulutuksen on tarkoitus vastata tulevaisuudessa Vaasan seudun energia- ja akkuteollisuuden työvoimantarpeeseen.

Ammatillista koulutusta tarjoava Vamia kouluttaa tällä hetkellä energia-alalle osaajia muun muassa sähkö- ja automaatiotekniikan sekä kone- ja tuotantotekniikan tutkinnoissa. Opetus- ja tutkintokielenä näissä tutkinnoissa on suomi ja ruotsi. Lisäksi kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa Vamia on toteuttanut englanninkielistä koulutusta jo useita vuosia.

Suosittelemme