Hyppää sisältöön

Roosa Koskelon uskomaton menestysputki sai jatkoa – mestaruusjuhlia varjostaa valmentajan syöpä

Lentopalloilija Roosa Koskelo jatkaa voittojen tiellä, sillä hän juhlii jälleen kerran Saksan mestaruutta. Koskelo on juhlinut urallaan peräti seitsemää pääsarjamestaruutta.

 Eline Timmerman (vasemmalla), Krystal Rivers ja Roosa Koskelo mestaruusjuhlissa.
Eline Timmerman (vasemmalla) ja Krystal Rivers kuuluivat Roosa Koskelon mukaan joukkueen parhaimmistoon finaalisarjassa. Kuva: IMAGO/Pressefoto Baumann/ All Over Press
Anu Karttunen

Roosa Koskelo on kymmenen viime kauden aikana voittanut kaksi Suomen mestaruutta, kaksi Slovenian mestaruutta ja nyt myös kolme Saksan mestaruutta. Kolmas Saksan mestaruus varmistui, kun Koskelon edustama MTV Allianz Stuttgart kylvetti SC Potsdamia otteluvoitoin 3–1.

Viisi kautta Stuttgartissa pelannut 31-vuotias libero on saavuttanut mitalin jokaisella pääsarjakaudella keväästä 2010 lähtien – poislukien koronakevään 2020.

– Tuntuu tyhmältä sanoa, että kausi oli haastava, kun Saksassa hävisimme yhden cupin välierän, yhden runkosarjapelin ja yhden finaalin… mutta sitä se vain oli. Piti sovittaa paljon palasia yhteen, Koskelo sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Yksi syy vaikeuksiin on ollut joukkueen päävalmentaja Tore Aleksandersenin poissaolot viimeisten kuukausien aikana. Norjalaisvalmentaja sairastaa pitkälle edennyttä syöpää.

– Tämä työmäärä yhteenhitsaantumisen eteen oli tämän joukkueen kohdalla poikkeuksellisen suuri. Aika harvoin on tuntunut kultamitali kaulassa yhtä palkitsevalta.

Roosa Koskelo (oikealla oranssissa paidassa) juhlii joukkueensa kanssa Saksan mestaruutta.
Roosa Koskelon (oranssissa paidassa oikealla) mukaan mestaruuden takasi onnistumiset hyökkäyspelissä laajalla rintamalla sekä hyvä vastaanotto. Kuva: IMAGO/Pressefoto Baumann/ All Over Press

Koskelo pelaa kovatasoisessa ja tasaisessa Saksan liigassa ja Stuttgartin riveissä myös ensi kaudella. Hän kertoi viime kesänä Yle Urheilulle olevansa etuoikeutettu päästyään pelaamaan organisaatioihin, jotka taistelevat mestaruuksista. Kyse ei kuitenkaan ole ollut vain sattumasta.

– Vahvuuksiani ovat johtamiskyky ja vastuunkanto, en ole niitä koskaan pelännyt. Otan hankalan tilanteen mielelläni itselleni, jos se auttaa pelikavereita vieressä. En pysty tekemään pisteitä, mutta voin ottaa vastuuta muuten, Koskelo kertoi Yle Urheilulle viime kesäkuussa.

Nyt kolmannen mestaruuden jälkeen Koskelo tuntee olonsa onnelliseksi, ylpeäksi ja väsyneeksi.

– Yhä edelleen pitkän peliuran jälkeen on sillä tasolla, että pystyy pelaamaan tällä tasolla. Ei tunnu kaksikymppiseltä, mutta pystyy nauttimaan pelaamisesta, hän sanoi liiton tiedotteessa.

Suomalaisista mestaruusjuhliin Euroopassa ovat päässeet myös Eemi Tervaportti, Antti Ronkainen ja Aaro Nikula.

Tervaportti voitti jo uransa toisen Puolan mestaruuden, kun Jastrzebski Wegiel voitti Tuomas Sammelvuon valmentaman Zaksa Kedzierzyn-Kozlen suoraan kolmessa ottelussa.

Ronkaisen BR Volley voitti Saksan mestaruuden voittamalla Friedrichshafenin myös suoraan 3–0.

Nikula voitti toistamiseen Benfican kanssa Portugalin mestaruuden. Tällä kertaa Fonte Bastardo kaatui viidennessä finaalissa.

Suosittelemme