Hyppää sisältöön

Konehalli paloi Kuortaneella, Ähtärissä joutsen sytytti metsäpalon

Joutsenen lento sähköjohtoihin sytytti metsäpalon maanantai-iltana Ähtärissä. Tiistaiyöllä tulipalo tuhosi kaivurihallin Kuortaneella.

Läheltä
Palokunnilla on ollut kiireitä jälleen maanantai-illasta tiistaiyöhön Kuortaneella ja Ähtärissä. Maasto on erittäin kuivaa ja Etelä-Pohjanmaalla on voimassa metsäpalovaroitus.
Anne Elhaimer

Noin 300-neliöinen konehalli tuhoutui tiistaita vasten yöllä Kuortaneella. Hallissa paloi maansiirtoyrityksen kaivuri ja muuta yrityksen irtainta.

Palo levisi myös maastoon ja oli vaarassa levitä läheiseen metsään ja viereisiin halleihin. Maastoa ehti palaa noin 1 500 neliötä.

Palo syttyi Varsaniityntiellä ennen kello yhtä yöllä eikä sen syttymissyystä ole toistaiseksi tietoa. Poliisi tutkii asiaa. Palon oli havainnut ohikulkija ja se ilmoitettiin alun perin pelkkänä maastopalona.

Sammutusyksikköjä oli paikalla toistakymmentä; Kuortaneen lisäksi myös Alavudelta, Lapualta, Seinäjoelta ja Alajärveltä.

– Omalla väellä pärjättiin, mutta säiliöautoja tarvittiin muualta, kertoo päivystävä päällikkö Juha Turkulainen.

Joutsen lensi sähkölinjoihin Ähtärissä

Ähtärissä Rämälässä paloi maanantaina yhteensä vajaa hehtaari metsää ja peltoa, kun joutsen oli lentänyt sähköjohtoihin. Paloalasta noin puoli hehtaaria oli peltoa.

Joutsenen törmäyksestä sähkölinjoihin oli aiheutunut valokaari ja kipinät olivat puolestaan sytyttäneet läheisen metsäsaarekkeen.

– Sivullinen oli ollut kaivinkonehommissa ja havainnut palon. Hän oli aloittanut alkusammutuksen huitomalla hosalla, kiittelee päivystävä palomestari Marko Riikonen Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

Oksalla tukahduttaminen hidasti palon leviämistä sopivasti, jotta palolaitoksen kaikki viisi yksikköä ehtivät paikalle. Riikosen mukaan myös jo vähän vihertävä pelto auttoi asiassa.

Sammutusväkeä tarvittiin paikalle kolmelta paloasemalta: Ähtäristä, Töysästä ja Soinista. Sammuttajien yläpuolelle oli jäänyt lentelemään vielä joutsenparin toinen lintu.

Suosittelemme