Hyppää sisältöön

Suomussalmi jatkaa vesimittareiden vaihtamista etäluettaviksi ensi kuussa

Mittarivaihdot tehdään 12. kesäkuuta lähtien Hossan, Saarikylän, Piispajärven ja Juntusrannan alueilla. Seuraavalla viikolla vaihdot tehdään Pesiön, Pyykkölän ja Alavuokin alueilla.

Vesihanasta lasketaan vettä astiaan.
Suomussalmella vesimittareita on vaihdettu etäluettaviin viime vuoden helmikuusta lähtien. Kuva: Sami Takkinen / Yle
Tiia Korhonen

Suomussalmi jatkaa kunnan vesihuoltolaitoksen alueella olevien vesimittareiden vaihtamista etäluettaviksi kesäkuussa.

Mittarivaihdot tehdään 12. kesäkuuta lähtien Hossan, Saarikylän, Piispajärven ja Juntusrannan alueilla. Seuraavalla viikolla vaihdot tehdään Pesiön, Pyykkölän ja Alavuokin alueilla.

Vesimittareiden ja asennuksien päätoteuttaja on Alva-yhtiöt Oy. Mittarin vaihdon suorittaa VMH Kalibro Oy. Vesimittarin asentajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä on Kalibro-logo.

Suomussalmen kunnasta kerrotaan, että laajasta alueesta johtuen kiinteistönomistajan toivotaan varaavan mittarinvaihtoa varten ajan etukäteen Kalibron nettiaikapalvelusta osoitteessa nettiaika.fi/Kalibro tai soittamalla numeroon 040 674 5181.

Asennuksia tehdään pääsääntöisesti arkisin kello 8–19 välisenä aikana. Työ kestää noin 30 minuuttia ja vesi katkeaa sen aikana noin 15 minuutiksi. Kohteissa, joissa on niin sanottu ohituskierto, mittarinvaihto ei aiheuta vedenjakelukatkoa.

Omakotitaloissa mittari sijaitsee sisätiloissa, jonne asentajan tulee päästä. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinasentajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse.

Kerros- ja rivitaloissa vaihdetaan päävesimittari. Vaihdosta ja sen aiheuttamasta vesikatkosta ilmoitetaan asukkaille noin kahta vuorokautta ennen päävesimittarin vaihtoa erillisellä ilmoituksella, joka laitetaan porraskäytäviin tai ilmoitustauluille. Vaihtotyö ei koske huoneistokohtaisia vesimittareita.

Mittarin vaihto on asiakkaille maksuton.

Mittarin vaihdosta johtuvan vesikatkon aiheuttama painevaihtelu saattaa irrottaa kiinteistön putkistosta sakkaa, joka voi hetkellisesti samentaa vettä. Samentumisella ei ole terveysvaikutuksia, mutta epätavallisen makuista, väristä tai hajuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä sakkaongelmat poistuvat, kun vettä juoksuttaa hetken.

Alva-yhtiöiden ja VMH Kalibron toteuttamia vesimittareiden vaihtourakoita on toteutettu Suomussalmella aiemmin kahdesti. Vaihto-operaatio on kolmas ja viimeinen. Suomussalmen vesilaitoksen omat asentajat suorittavat myöhemmin tehtävät vesimittareiden vaihdot.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme