Hyppää sisältöön

Kangasala päätti lopullisesti Raikun koulutalon sulkemisesta

Koulun puolustajat järjestivät vielä mielenosoituksen ennen kaupunginvaltuuston kokousta.

Koulukirjoja ja kynäkotelo pinossa pulpetin päällä.
Raikun koulutalon on päätetty sulkea. Kuvituskuva. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle
Pasi Punkari

Kangasalla Raikun koulutalon sulkeminen varmistui maanantaina. Kangasalan kaupunginvaltuusto päätti pitkään esillä olleen asian lopullisesti kokouksessaan. Valtuusto äänesti päätöksestä: 30 valtuutettua kannatti sulkemista, 20 vastusti ja yksi äänesti tyhjää.

Kangasalan valtuuston puheenjohtaja Hanna Laine kertoi, että koulun puolustajat järjestivät pihamaalla mielenosoituksen ennen valtuuston kokousta.

Raikun koulutalolle tehtyjen selvitysten perusteella sitä ei ollut enää kannattavaa peruskorjata. Tiloissa on todettu esimerkiksi sisäilmaongelmia. Myös koulun oppilasmääräennuste ei puoltanut korjauksia. Raikun koulutalon oppilasalueella on 1.-4. luokan oppilaiden määrän arvioitu vakiintuvan 20–25 välille.

Koulutalon kiireellisten korjausten hinnaksi on arvioitu 600 000 euroa. Tämä summa riittäisi rakennuksen kiireellisimpiin korjauksiin.

Kiireelliset korjaukset eivät kuitenkaan vielä poistaisi rakennuksen peruskorjaustarvetta.

Raikun koulutalo on rakennettu vuonna 1956. Kiinteistön kunto arvioitiin heikoksi vuoden 2020 päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksessä.

Koulun lakkauttamista on Kangasalla mietitty jo vuosia.

– Tämä on ollut varmasti raskasta aikaa niin oppilaille kuin heidän vanhemmilleen, sanoo Hanna Laine.

Raikun koulutalossa ei ole tänä lukuvuonna ollut enää oppilaita vaan heidät on kuljetettu koulukyydeillä Huutijärven kouluun.

Nyt lopullisesti tyhjenevän koulun jatkokäytöstä ei ole vielä keskusteltu. Hanna Laine arvelee, että kesän jälkeen keskustellaan esimerkiksi rakennuksen mahdollisesta myymisestä tai vuokraamisesta vaikkapa kyläyhdistykselle.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme