Hyppää sisältöön

Ehdonalaisessa ollut mies ampui toista miestä jalkaan Porissa – tuomittiin uudestaan vankilaan

Satakunnan käräjäoikeus on langettanut lähes kolmen vuoden vankeusrangaistuksen miehelle, joka syyllistyi muun muassa törkeään pahoinpitelyyn. Ampumisen uhri ei itse halunnut selvittää tapausta.

Porin oikeustalo.
Satakunnan käräjäoikeuden toimitalo Porissa. Kuva: Jenni Joensuu / Yle
Antti Laakso

Satakunnan käräjäoikeus on langettanut 26-vuotiaalle miehelle kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen useista rikoksista, joista vakavin oli törkeä pahoinpitely.

Mies oli tuomion mukaan ampunut toista miestä oikean jalan pohkeeseen Porissa maaliskuussa 2021. Uhri joutui hakeutumaan sairaalahoitoon.

Rikoksen uhri kertoi poliisikuulusteluissa, ettei tiedä ampujan nimeä. Hän oli kuitenkin puhunut tapauksesta ja ampujasta toisen henkilön kanssa, joka todisti oikeudessa. Myös tekninen tutkinta tuki syyllisyyttä.

Oikeus katsoi, ettei tuomitun syyllisyydestä jäänyt ”järkevää epäilyä”.

Muitakin rikoksia

Mies sai tuomion myös törkeästä varkaudesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ampuma-aserikoksesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja useista muista rikoksista, jotka tapahtuivat vuoden 2021 aikana.

Mies oli tekoihin syyllistyessään ehdonalaisessa vapaudessa, joten aiemmin tuomittu rangaistus otettiin huomioon rangaistuksen pituutta harkittaessa. Aiempi rangaistus pidensi tuomiota kahdeksalla kuukaudella.

Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia muun muassa vakuutusyhtiölle.

Tuomio ei vielä ole lainvoimainen ja siitä voi valittaa hovioikeuteen. Tuomittu passitettiin kuitenkin oikeudesta suoraan Turun vankilaan.

Suosittelemme