Hyppää sisältöön

Matkahuollon tyhjäksi jäävä rakennus voisi olla Oulun linja-autoaseman asiakkaiden käytössä

Oulun linja-autoaseman läheisyydessä sijaitseva matkahuollon tyhjilleen jäävää rakennusta suunnitellaan linja-automatkustajien tiloiksi.

Matkahuollon rullakko ja bussi Oulussa
Oulun matkahuollon tilat jäävät tyhjilleen kesäkuun alusta. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Pekka Loukkola

Asia selviää Oulun yhdyskuntalautakunnan tiistaisen kokouksen vastauksesta valtuustoaloitteeseen, jossa linja-autoaseman asiakkaille haluttiin lämmin puurakenteinen paviljonki linja-autoaseman alueelle, ja asematunnelin pintaremontti yhteistyössä alueen yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Lämmintä puupalviljonkia ei alueelle olisi tulossa, vaan tyhjilleen jäävä Matkahuollon rakennus voisi toimia asiakkaiden odotustilana, kertoo projektipäällikö Juha Isoherranen.

Matkahuollon toiminnat loppuvat rakennuksessa 31. toukokuuta.

Kaupungin vastauksessa todetaan, että Oulun asemaseudun kehittäminen on kesken. Mikäli asemakeskuksen alue rakentuu vaiheittain, on todennäköistä, että linja-autoliikennepalvelut on mahdollista sijoittaa nykyiselle alueelle. Tällöin nykyinen Matkahuollon rakennus voidaan kohtuullisin muutoksin ottaa asiakkaiden odotustilaksi ja oheispalveluiden käyttöön.

Mikäli Asemakeskuksen alue puolestaan rakentuu kokonaisuutena, ilman vaiheistusta, on todennäköistä, että linja-autoliikennepalvelut tulee rakentamisajaksi sijoittaa muualle.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle