Hyppää sisältöön

Iisalmi aloittaa syksyllä avoimen varhaiskasvatustoiminnan kokeilun

Elokuussa alkavasta lasten varhaiskasvatuskerhosta ei peritä maksua. Toiminta on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole varhaiskasvatuspaikkaa päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Keinu leikkipuistossa.
Avoimesta varhaiskasvatuksesta ei peritä maksua. Kuvituskuva. Kuva: Sinseeho Concepts / Alamy/All Over Press
Keijo Salokangas

Iisalmen kaupunki aloittaa ensi elokuussa avoimen varhaiskasvatuksen kokeilun. Avoin varhaiskasvatus järjestetään osana Perheentalo Onnin ja Ilonan toimintaa yhden vuoden ajan. Toimintaympäristönä ovat myös liikennepuisto sekä Iisalmen luontokohteet.

Avoimesta varhaiskasvatuksesta ei peritä maksua eikä se vaikuta perheiden lastenhoidon tukeen. Toimintaan osallistuville tarjotaan myös maksuton lounas. Lasten varhaiskasvatuskerho on tarkoitettu lapsille, joilla ei ole varhaiskasvatuspaikkaa päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Kaupunki sijoittaa toimitaan yhden täysipäiväisen varhaiskasvatuksen opettajan. Toiminnalla halutaan antaa kotihoidossa oleville lapsille mahdollisuus osallistua varhaiskasvatukseen, tukea perheitä ja vähentää perheiden yksinäisyyttä.

Iisalmen kaupunki on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä valtion erityisavustuksen avoimen varhaiskasvatustoiminnan kehittämiseen. Avustuksella palkattiin hankekoordinaattori kehittämään perheiden toiveisiin ja tarpeisiin vastaavaa avointa varhaiskasvatusta.

Iisalmen sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti avoimen varhaiskasvatuksen kokeilusta tiistaina.

Suosittelemme