Hyppää sisältöön

Tampereen 30 miljoonan sijoitus Särkänniemen alueen kehittämiseen pian päätettäväksi

Huvipuiston ympärille on mietitty toimintaa ravintolakadusta kylpylään. Asuinrakentamistakin halutaan, myös vakauttamaan kokonaisuuden taloutta.

Havainnekuva Särkänniemen muutoksista
Särkänniemeen huvipuiston ympärille on jo vuosia mietitty muutakin toimintaa. Havainnekuva yhdestä luonnostelusta. Kuva: Arkkitehdit MY Oy
Jouni Tanninen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen konsernijaoston selvitysten mukaan kaupungin kannattaisi sijoittaa 30 miljoonaa euroa Särkänniemen alueen kehittämiseen.

Kokonaisuuteen kuuluisi esimerkiksi rantaravintoloita, tapahtumakatu, hotelli sekä järvikeskus.

Esittelytekstissä puhutaan kehitysloikasta, joka nostaa toiminnan uudelle ympärivuotiselle tasolle ja kaksinkertaistaa kävijämäärän 1,4 miljoonaan vuosittain.

Asuintonttien mukana oloa kaupunki pitää olennaisena myös riskien hallinnalle. Kehityshanke sisältää myös vanhoja kiinteistöjä, joista voi paljastua yllätyksiä, kuten suuria korjauskuluja. Asuintonttien ja uusien asuntojen rakentamisen niile arvioidaan tasaavan tätä riskiä.

Rahoitus pitäisi hankkia pääosin lainaamalla sekä yksityisen puolen toimijoilta, mutta kaupungin 30 miljoonan sijoitus olisi hankkeen perusta.

Valmistelussa on selvitetty valtiontukea koskevan sääntelyn vaikutukset sijoitukseen. Tämän mukaan ongelmia ei pitäisi tulla.

Konsernijaosto päätti tiistaisessa kokouksessa Särkänniemi oy:n pääomittamisesta. Seuraavaksi asiaa käsittelee kaupunginhallitus.

Lopullisesti miljoonasijoituksesta päättää Tampereen kaupunginvaltuusto. Tämä tapahtuu ehkä ensi syksynä.

Hankkeen asemakaavoitus ja kiinteistökaupat täytyy nekin saada maaliin, mikä ottaa oman aikansa.

Juttua muokattu 17.5. kello 11.52: Lisätty tieto konsernijaoston kokouksesta.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme