Hyppää sisältöön

Kuluttajariitalautakunta: Väreen palautettava datahub-maksut asiakkaille

Väreen uusissa määräaikaisissa sopimuksissa datahub-maksuja ei ole eritelty vaan ne on lisätty suoraan sopimuksen hintaan.

Johtoa laitetaan pistorasiaan.
Datahub-maksut kuuluisi palauttaa määräaikaisen sähjösopimuksen tehneille asiakkaille. Kuva: Marianne Mattila / Yle
Marianne Mattila
Avaa Yle-sovelluksessa

Sähköyhtiö Väreen pitäisi palauttaa asiakkailtaan perimänsä datahub-maksut, toteaa kuluttajariitalautakunta ratkaisussaan. Datahub on kaikkia Suomessa toimivia sähkömarkkinoiden osapuolia koskeva lakisääteinen tiedonvaihtojärjestelmä, joka otettiin käyttöön helmikuussa 2022.

Väre alkoi periä asiakkailtaan datahubista lisämaksua saman vuoden kesäkuussa, vaikka kuluttaja-asiamies oli vaatinut yhtiötä luopumaan maksuista. Tämän jälkeen kuluttaja-asiamies jätti lautakunnalle maksuista ryhmävalituksen syyskuussa.

Väre lisäsi määräaikaisten sähkösopimusten laskuihin kahdenlaisia uusia maksuja. Toinen maksuista oli kertaluontoinen datahub-käyttöönottomaksu 3,72 euroa. Tämän lisäksi asiakkailta perittiin jatkuva datahub-maksu 0,23 euroa kuukaudessa. Väreen perustelussa tietojenvaihtojärjestelmän kerrottiin tuovan yhtiölle lisäkustannuksia.

Kuluttajariitalautakunnan mukaan Väreellä ei ollut oikeutta muuttaa määräaikaisia sopimuksia, koska sillä oli hyvin aikaa valmistautua uuteen tietojenvaihtojärjestelmään.

Väre tekee päätöksen maksujen palauttamisesta sen jälkeen, kun yhtiössä on perehdytty kuluttajariitalautakunnan suosituksen perusteluihin.

– Teemme päätöksen mahdollisimman pian, sanoo Väreen toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu.

Väreen uusissa määräaikaisissa sopimuksissa datahub-maksuja ei ole eritelty vaan ne on lisätty suoraan sopimuksen hintaan.

Uutista muokattu klo 13.37. Lisätty tieto Väreen sopimuksesta nyt ja ingressia muokattu. Klo 14.03 lisätty toimitusjohtajan kommentti maksujen palauttamisesta.

Suosittelemme