Hyppää sisältöön

Savonlinnan seudun matkailulla on tänä kesänä näytön paikka – seudulle havitellaan tulevaisuudessa kymmenkunta tilauslentoa viikossa

Ensimmäinen tilauslento Hollannista laskeutuu Savonlinnan lentokentälle 7. kesäkuuta.

Savonlinnan seudun matkailualan väkeä ja yrittäjiä kokoontui risteilylle punomaan kesäsuunnitelmia.
Savonlinnan seudun matkailuväkeä kokoontui risteilylle punomaan kesäsuunnitelmia. Kuva: Kati Rantala / Yle
Kati Rantala

Savonlinnassa valmistaudutaan kansainvälisiä matkailijoita tuovien tilauslentojen tuloon. Kesän tilauslennoilla saapuvat matkailijat ovat seudulle tärkein kohderyhmä pitkään aikaan.

Paikallisille matkailuyrityksille tilauslennot ovat näytön paikka. Sokos Hotel Seurahuoneen hotellinjohtaja Kati Vihma tietää miten lunastaa odotukset.

– Tärkeintä on, että palvelut ovat täällä saatavilla silloin kun asiakkaat tulevat huippukesäsesongin ulkopuolella.

Vihma nostaa esiin etenkin paikallisen ruoan ja luontoaktiviteetit.

Kesäkuun kolme tilauslentoa Hollannista ovat kolmiolentoja Rotterdamin, Savonlinnan ja Rovaniemen välillä. Rotterdamin kone on 149-paikkainen.

Suorat tilauslennot Saksasta tuovat turisteja Savonlinnan seudulle elo-syyskuussa. Ensimmäinen tilauslento Frankfurtista saapuu Savonlinnaan 17. elokuuta. 180-paikkaisella koneella lennetään neljä tilauslentoa tänä kesänä.

Matka-Kososella on vuosikymmenten kokemus saksalaisten matkailijoiden kuljettamisesta. Liikennöitsijä Jyrki Kosonen uskoo, että tilauslennot virkistävät myös bussimatkailua.

– Keskieurooppalaiset matkailijat ovat ihmeissään Saimaan järvimaisemasta ja luonnosta. Meillehän ne ovat itsestäänselvyyksiä, mutta kun he tulevat tänne, niin heidän suut loksahtavat auki, Kosonen sanoo.

Tilauslennoilla tulevat matkailijat lomailevat pääasiassa Savonlinnassa ja Saimaalla, minimissään yhden viikon. Osa matkapaketeista on kiertomatkoja ja osassa viikko kuluu yhdessä tai kahdessa eri majapaikassa.

– Matkapaketteihin sisältyy vaihtelevasti oheispalveluja ja aktiviteetteja, mutta matkailijoille pyritään myymään lisäpalveluja jo ennakkoon sekä vielä paikan päällä, kertoo Savonlinnan seudun matkailun myyntipäällikkö Tanja Lajunen.

Savonlinnan seudulle tulevien tilauslentojen määrää on tarkoitus lisätä lähivuosina. Visit Finlandin Keski-Euroopan markkinointivastaava Jyrki Oksanen kertoo, että tilauslentojen avulla matkailua voidaan kehittää hallitusti.

Hänen mielestään pitkäaikainen kehitys olisi onnistunut, jos Savonlinnaan laskeutuisi tulevaisuudessa 10–15 tilauslentoa viikossa.

– Tarvitaan parisentuhatta asiakasta viikottain, jotta palveluita pystytään räätälöimään ja kehittämään, Oksanen visioi.

Voit keskustella aiheesta torstaihin 18.5. klo 23.00 saakka.

Suosittelemme