Hyppää sisältöön

Salibandylegenda Mika Kohosen poika Gabriel varattiin F-liigaan historian ensimmäisessä draft-tilaisuudessa

Salibandyn miesten F-liigan historian ensimmäinen varaustilaisuus pidettiin Lempäälässä. Latvialainen Krisjanis Tiltins huudettiin ensimmäisenä.

Salibandyn F-liigan historian ensimmäinen draft-tilaisuus alkamassa.
F-liigan historian ensimmäinen varaustilaisuus pidettiin Lempäälässä. Naisille vastaava tilaisuus pidetään todennäköisesti ensi vuonna Lahdessa. Kuva: Kalle Parkkinen / Str / Lehtikuva
STT Urheilu

Kaksi viikkoa sitten alle 19-vuotiaiden MM-kultaa Ruotsin paidassa voittanut Gabriel Kohonen oli varmasti suurelle yleisölle tunnetuin nimi, kun miesten salibandyliiga eli F-liiga järjesti keskiviikkona Lempäälässä ensimmäisen varaustilaisuutensa.

Gabrielin isä Mika Kohonen oli taannoin maailman paras pelaaja. Nykyisin Ruotsin liigan Storvretaa valmentava Kohonen pelasi Suomessa eniten Happeessa, mutta myös yhden kauden (2015–2016) pojan varanneessa Seinäjoen Peliveljissä.

– Gabrielilla on seuraavista kahdesta kaudesta sopimus Storvretaan, mutta toivomme hänen tulevan lähitulevaisuudessa pelaamaan ainakin yhden kauden SPV:ssäkin, sanoi seuran entinen päävalmentaja Tommy Koponen.

Gabriel Kohonen pelasi Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta päätti sen jälkeen edustaa jatkossa Ruotsin maajoukkueita. Perhe asuu Uppsalassa.

Yhteensä 36 pelaajaa varattiin

Myös Happeen manageri Petri Kauko varasi kaksi viikkoa sitten MM-kultaa juhlineen ruotsalaisen, Sakarias Ulrikssonin.

– Ikäluokan kärkipelaajat kiinnostavat meitä. Jos on mahdollisuus saada huippupelaaja Jyväskylään, niin otetaan. Jos varatuista 1–2 pelaa joskus meillä, se on jo hyvin, Kauko arvioi.

Classicin varaama tsekkiläinen Adam Hemerka pukee pelipaitaa päälle salibandyn miesten F-liigan ensimmäisessä varaustilaisuudessa.
Adam Hemerka pelaa ensi kaudella Classicin riveissä. Kuva: Kalle Parkkinen / Str / Lehtikuva

Lempäälässä 12 seuraa varasi kukin kolme pelaajaa eli yhteensä 36 pelaajaa. Tshekkejä varattiin eniten eli 13. Latvialaisia oli kahdeksan, heistä FBC Turku varasi tilaisuuden ensimmäisenä hyökkääjä Krisjanis Tiltinsin. Sveitsiläisiä varattiin viisi ja ruotsalaisia neljä.

Tilaisuudessa oli varattavissa vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneitä pelaajia. Suomalaisia ei voinut varata, sillä F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen pitää kasvattajarahasysteemiä toimivana, eikä olisi järkevää kenenkään kannalta, jos vaikka SPV olisi varannut Classicin lupaavimman juniorin.

F-liigan seuroilla on sopimus siitä, millä ehdoilla pelaaja voi siirtyä muuhun kuin hänet varanneeseen seuraan. Seurojen on oltava 30. kesäkuuta mennessä yhteydessä pelaajiin. Varaus on voimassa neljä vuotta.

Classicin kotihallissa pidetyssä tilaisuudessa nähtiin muutama pelaaja, jotka varmuudella pelaavat jo ensi kaudella liigassa. Yksi oli aikuisten MM-kisoissa Tshekin paidassa hopeaa viimeksi voittanut Adam Hemerka, joka edustaa juuri Classicia ensi kaudella.

Suosittelemme