Hyppää sisältöön

Hybridiauto syttyi palamaan ajon aikana – kuljettaja pääsi turvallisesti autosta ulos

Tuhoutunut auto on veteen upotettuna erikoiskontin sisällä useiden päivien ajan, jotta akusto ei syttyisi uudestaan palamaan.

Hiiltynyt autonromu nostettuna vaijereilla ylös. Taustalla näkyy punainen kontti, johon romua ollaan siirtämässä.
Pelastuslaitos siirsi hiiltyneen autonromun erikoiskontin sisälle palopaikalla. Kuva: Etelä-Savon pelastuslaitos
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Hybridiauto syttyi palamaan ajon aikana valtatie 5:llä Mikkelissä torstaina hieman ennen puoltapäivää. Kuljettaja pääsi turvallisesti autosta ulos, mutta auto tuhoutui täysin.

Palo tapahtui kymmenisen kilometriä Mikkelin keskustasta pohjoiseen päin.

Päivystävän palomestarin Jarno Laikolan mukaan kuljettaja oli kertonut, että auton perästä alkoi näkyä savua, mitä ei olisi pitänyt näkyä. Kuljettaja ajoi rampille ja pysäytti auton. Silloin savua oli tullut jo ajokin sisälle.

– Hän poistui oikeaoppisesti autosta, Laikola sanoi.

Pelastuslaitoksen saavuttua palopaikalle auto oli täysin tulessa, ja palo oli voimakas. Palomiehet sammuttivat autopalon ja läheiseen heinikkoon levinneen pienen palon.

Palaneen auton seuraava sijoituspaikka on Laikolan mukaan kontti, jonka kyytiin sähkö- tai hybridiauto voidaan nostaa, jos akuston epäillään vaurioituneen tai palon olleen akustossa.

Autopaloihin suunniteltu kontti täytetään vedellä, johon palanut auto upotetaan. Upoksissa auto on usean vuorokauden ajan.

– Se saa jäähtyä siellä kaikessa rauhassa. Sillä varmistetaan se, ettei akusto syttyisi uudestaan.

Kontti on suljettu tila, ja sen päälle saadaan kansi.

– Hybridi- ja sähköautojen akusto on pääasiassa litiumakustoja. Vaurioitunut tai palanut akku saattaa syttyä uudelleen vielä pitkänkin ajan kuluttua, Laikola kertoi.

Kontti on Etelä-Savon pelastuslaitoksen ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen yhteinen.

Suosittelemme