Hyppää sisältöön

20-vuotisjuhlaa viettävä Qstock luottaa metalliin ja pop-musiikkiin, esiintyjiä on ennätyksellisesti yli 70

Oululaisen festivaalin kattaus on valmis. Kaksipäiväinen festivaali järjestetään Oulun Kuusisaaressa heinäkuun lopulla.

Oulun Qstockissa Kaleva-lavalla ihmisiä kuuntelee musiikkia
Vuonna 2022 sade kasteli yleisöä. Kävijämäärään sillä ei ollut vaikutusta, koska festivaali oli loppuunmyyty. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Pekka Loukkola

Qstock-festivaali juhlistaa tasavuosiaan historiansa laajimmalla esiintyjäkattauksella. Ennätykselliselle seitsemälle lavalle kipuaa yli 70 esiintyjää.

Pääesiintyjiä ovat jo aiemmin kiinnitetyt yhdysvaltalainen metalliyhtye Megadeth perjantaina ja Britannian poptähtiin kuuluva Ellie Goulding lauantaina. Kotimaisista esiintyvät muun muassa Apulanta, Gettomasa, Gasellit, J. Karjalainen ja Popeda.

Festivaalijohtaja Mikko Forsténin mukaan juhlavuoden esiintyjäkattaukseen panostettiin täysillä. Esiintymislavojakin tulee seitsemän.

– Aluetta laajennettiin juhlavuotta varten, muun muassa Linnasaareen ja Onmky:n talon taakse. Lavoja tulee lisää, mutta kylläpä se tässä alkaa sitten olla. Halusimme panostaa juhlaan tähän asti mittavimmalla ohjelmistolla, kertoo Forsten.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Festivaali on ollut loppuunmyyty jo yhdeksänä kesänä peräkkäin. Se kerää noin 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Suosittelemme sinulle