Hyppää sisältöön

Nuoret saivat ensimmäisen kerran omaa osallisuusrahaa Janakkalassa

Toteuttamiskelpoisia ehdotuksia oli kaikkiaan kuusi. Valintapäätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Kaksi nuorta pelaa pingistä nuorisotilassa.
Nuorten osallisuusrahalla hankitaan kouluille pöytäpelejä Janakkalassa. Kuvituskuva. Kuva: Stefan Härus / Yle
Anne-Maria Niskanen

Janakkalassa kunta jakoi tänä vuonna ensimmäistä kertaa 7 000 euron osallisuusrahan nuorten käyttöön. Osallisuusrahan ideakysely lähetettiin kaikille Janakkalan 6.–9. -luokkalaisille sekä lukiolaisille. Myös esimerkiksi ammattikoulua käyvät janakkalalaisnuoret pääsivät ehdottamaan rahankäyttökohteita.

Janakkalan nuorisovaltuusto kävi ehdotetut ideat läpi ja valitsi niistä kuusi parhaiten toteutettavaksi soveltuvaa. Vaihtoehtoina olivat Linnanmäen retki lapsille ja nuorille, frisbeegolfradan uusiminen tai multigolfradan rakentaminen Turenkiin, Elias Kaskisen esiintyminen Lyylinpuistossa, lanit Tervakoskelle ja Turenkiin, pöytäpelit neljälle koululle ja pelikonsolien ja pelien sekä uusien televisioiden hankkiminen Tervakosken ja Turengin nuorisotiloihin.

Nuorten osallisuuspäivässä osallistujat kävivät läpi vaihtoehtoja monesta eri näkökulmasta osallistujien kanssa. Lopuksi nuoret äänestivät käyttökohteesta. Voittajaksi nousi ehdotus pöytäpelien kuten jalkapallon ja pingispöydän hankkimisesta Varatien koululle, Aavan koululle, Tanttalan koululle ja Vähikkälän koululle. Varasijalla on viidentenä Viralan koulu.

Janakkalan kunnan tarkoituksena on jatkossa jakaa nuorten osallisuusrahaa vuosittain. Osallisuusraha on myös yksi Lapsiystävällinen kunta -työn toimenpiteistä.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle