Hyppää sisältöön

Pohjanmaan ralli näkyy ja kuuluu Seinäjoen viikonlopussa – myös katuja suljetaan keskustassa viime vuoden tapaan

Ensimmäisen kerran Pohjanmaa rallissa kilpailtiin vuonna 1973, joten tänä vuonna vietetään tapahtuman 50-vuotisjuhlaa.

Teemu Asunmaa johtaa Pohjanmaa-rallia kahden ek:n jälkeen.
Alavutelainen Teemu Asunmaa johtaa SM-sarjaa kolmen osakilpailun jälkeen. Kuva: Toni Ollikainen/AKK
Tuomo Mäenpää

Tänään alkava Pohjanmaan ralli vaatii Seinäjoella erikoisjärjestelyjä.

Perjantaina ajetaan kaksi erikoiskoetta. Lauantaina vuorossa on kuusi erikoiskoetta, joista yksi ajetaan Seinäjoen keskustassa.

Seinäjoen keskustassa lauantaina ajettava erikoiskoe on järjestäjille iso ponnistus. Keskustan erikoiskokeen startti tapahtuu viime vuoden tapaan urheilutalon kupeesta. Autot kurvaavat Kirkkokadun sillan kautta lukion pihan poikki jokirantaan, jota pitkin maali tulee vastaan lähellä Kampustaloa.

Kaupunkierikoiskoe sulkee klo 12.00–20.30 välisinä aikoina muun muassa Kirkkokadun, Alasenpuiston, uimahallin ja lukion piha-alueet sekä liikennepuiston ja alueen puistoraitit. Lisäksi Kauppakatu katkaistaan Marttilantien ja jokirannan väliseltä alueelta.

Kaksipäiväiseen ralliin osallistuu tänä vuonna peräti 129 kuljettajaa kartanlukijoineen. Ralli alkaa perjantai-iltana klo 19 Seinäjoen keskustorilta. Reitin kokonaismitta on tänä vuonna kaikkiaan noin 386 kilometriä, joista erikoiskokeiden osuus on noin 107 kilometriä.

– Järjestelyt ovat sujuneet pääosin hyvin, vaikka reitti saatiin aika viime hetkessä valmiiksi. Aikaistunut rallin ajankohta on vaikuttanut siihen, että tiettyjä osuuksia jouduttiin jättämään pois, reittijohtaja Juha Hautala toteaa tiedotteessa.

Reittijohtaja Hautala toivoo yleisöltä erityistä tarkkavaisuutta reitillä tapahtuvien kevättöiden vuoksi.

– Peltoja ei missään nimessä saa talloa ja maanomistajien alueita on kunnioitettava. Kilpailijoilta toivon erityistä varovaisuutta ennakkotutustumisen aikana reitillä liikkuvien maatalouskoneiden suhteen.

SM-sarjasta tuttujen nimien lisäksi taipaleilla nähdään myös muun muassa Jari-Matti Latvala historic-luokan Toyota Celicallaan. Lisäksi 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi on paikalle kutsuttu myös kilpailun entisiä suuruuksia, kuten ensimmäisen Pohjanmaa rallin voittaja Simo Lampinen vuodelta 1973.

Suosittelemme sinulle