Hyppää sisältöön

Koko Suomen Kesäradio on Yle Radio Suomen iltapäivissä tänäkin vuonna

Kesäradio aloittaa kesäkuun ensimmäisenä maanantaina. Yleisöltä on saatu Kesäradiosta hyvää palautetta. Paikallinen uutispalvelu jatkuu normaalisti läpi kesän.

Kolme radiojuontajaa.
Kesäradiota juontavat Taavi Salmivaara, Pauliina Puurila ja Carolus Manninen. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Pasi Punkari

Kesä tuo muutoksia myös Yle Radio Suomen lähetyksiin. Toista kesää on radion arki-iltapäiviin tarjolla koko kesäinen Suomi.

Yle Radio Suomen iltapäivissä kuullaan viimekesäiseen tapaan Ylen aluetoimitusten toteuttamaa Kesäradiota. Kesäradio aloittaa 5. kesäkuuta ja jatkuu aina elokuun loppuun.

Kesäradion juontajat ovat eri puolilta Suomea. Kesäkuussa äänessä on Taavi Salmivaara Yle Hämeestä.

– Kesällä suomalaiset ovat lähtökohtaisesti vaan rennommalla mielellä ja jalalla liikkeellä kuin muina aikoina. Odotan sitä, että luvassa on kaikkien aikojen kesä, pohtii Taavi Salmivaara.

Heinäkuussa lähetystä juontaa Pauliina Puurila Yle Pirkanmaalta.

– Heinäkuussa pääsen tarjoilemaan ajankohtaisimpia aiheita kesätuulen tuoksussa. Suomalaiset ovat myös loma-aikaan ahkerasti liikkeellä radion kanssa, sanoo Pauliina Puurila sanoo.

Elokuussa puheenaiheet tarjoilee Carolus Manninen Yle Lounais-Suomesta.

– Mielenkiinnolla odotan, mistä Suomi puhuu elokuussa, kun kohtaamme Kesäradiossa. Viime vuodet ovat olleet isojen uutisten vuosia, miettii Carolus Manninen.

Kesäradiosta hyvää palautetta yleisöltä

Kesäradiossa on läsnä koko Suomi, sillä lähetyksiä tekevät aluetoimitusten juontajat, toimittajat ja uutisjuontajat. Maakunnalliset uutiset ovat tutuilla paikoillaan läpi kesän.

– Kesäradiosta saatiin viime kesänä erittäin hyvää palautetta kuulijoilta. Kuuntelu kasvoi ja tavoitimme kuulijat erinomaisen hyvin. Jatkamme innolla Kesäradion merkeissä siis myös tänäkin kesänä, kertoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan aluetoiminnan päällikkö Karri Lehtiö.

Toimittajat ovat läsnä eri puolilla Suomea, ja paikallinen uutispalvelu jatkuu Radio Suomessa myös kesän ajan normaalisti.
– Myös kesällä halutaan tietää, mitä maailmalla, mutta erityisesti mitä lähellä tapahtuu. Kesäradio on siellä missä tapahtuu, reagoi välittömästi uutistilanteisiin ja tarttuu kiinnostavimpiin puheenaiheisiin ympäri maan, sanoo Ylen alueiden radiokehityksestä vastaava päällikkö Aki Karjalainen.

Helsingin seudulla kuullaan kesälläkin Yle Radio Suomen Helsingin lähetys.

Suosittelemme