Hyppää sisältöön

Käärijälle uusi niitti kaulapantaan: Cha cha cha on Britanniassa tämän viikon kuudenneksi myydyin single

Suomenkielistä musiikkia ei ole myydyimpien levyjen brittilistalla näin korkealla ennen nähty. Euroviisut värittävät muutenkin tänään julkaistua listaa.

Käärijä ääntenlaskennan aikana.
Käärijän menestys jatkuu nyt myydyimpien levyjen listalla Britanniassa, kun Cha cha cha on perjantaina julkaistulla brittilistalla kuudes. Kuva: Paul Ellis / AFP
Olli-Pekka Sulasma

Suomen euroviisuedustajan Käärijän Cha cha cha on Britannian kuudenneksi myydyin single tällä viikolla, kertoo virallista myyntilistaa julkaiseva The Official Chart Company.

Yhtiön mukaan tämä on myös ensimmäinen kerta, kun kokonaan suomenkielinen esitys saa sijoituksen Britannian virallisella singlelistalla.

Lista julkaistiin perjantai-iltana BBC:n Radio 1:n listaohjelmassa. Britannian virallinen lista koostuu latausten, cd- ja vinyylilevyjen sekä ääni- ja videostriimausten myynnistä.

– Valmistautukaa tajuntanne räjähtämiseen, juonsi BBC:n listaohjelman juontaja Jack Sauders Käärijän sisään.

Aiemmin Britannian singlelistalle kärkisijoille suomalaisista ovat onnistuneet ponnistamaan Bomfunk MC ja Freestyler sijalle 2, Darude ja Sandstorm sekä The Rasmus ja In The Shadows molemmat sijalle 3.

Suomen ainoan euroviisuvoittajan Lordin Hard Rock Hallelujah saavutti Britannian myyntilistalla 26. sijan vuonna 2006.

Brittilista heijastaa musiikin kuluttajien ja ostajien makua. Myydyimpien listalle saarivaltakunnassa on vaikea ei-englanninkielisten kappaleiden murtautua.

Esimerkiksi vuoden 2021 viisuvoittajan Måneskinin Zitti e buoni saavutti korkeimmillaan sijan 17.

Jo aiemmin Cha cha cha nousi kaikkien aikojen soitetuimmaksi suomenkieliseksi kappaleeksi Spotifyssa.

Euroviisut vahvasti esillä brittilistalla

Britannian tämän viikon singlelista on muutenkin hyvin euroviisusävytteinen. Parhaiten pärjäsi viisuvoittaja Loreen, jonka Tattoo nousi suoraan Britannian virallisen listan kakkoseksi.

Loreen, Ruotsin voitettua euroviisut.
Loreen myi tällä viikolla euroviisuartisteista parhaiten Britanniassa. Kuva: Oli Scarff / AFP

Näin hän päihitti oman ennätyksensä vuodelta 2012, jolloin Euphoria pääsi parhaimmillaan brittilistalla kolmoseksi. Se oli Loreenin ainoa listasijoitus tähän asti Britanniassa.

Top 10:stä löytyvät myös Britannian oma viisu I Wrote a Song sijalta 9 ja Norjan viisu Queen of Kings sijalta 10.

The Official Chart Companyn mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun Britannian virallisella listalla kymmenen kärkeen mahtuu samanaikaisesti neljä euroviisua.

Katso Käärijän jäähallikeikka lauantaina kello 20 tästä.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta 20.5. kello 23:een saakka.

Lähteet: The Official Chart Company

Suosittelemme