Hyppää sisältöön

Historiallinen huvila tuhoutui täysin tulipalossa Tampereella – useita kymmeniä läheisen kerrostalon asukkaita evakuoitiin

Raivaustyöt jatkuvat lauantai-iltapäivään asti. Savua levisi laajalle alueelle Santalahdesta itään, ainakin Ranta-Tampellan ja Lapinniemen alueille.

Breitensteinin huvila paloi Tampereella perjantain ja lauantain välisenä yönä.
Inka Haukka,
STT,
Olli-Pekka Toivanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen Santalahdessa evakuoitiin lauantain vastaisena yönä useita kymmeniä kerrostalon asukkaita läheisen rakennuksen tulipalon vuoksi. Palava rakennus oli asumaton Breitensteinin huvila.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen palosta varhain lauantaina kello 0.31. Paikalla oli 13 yksikköä. Palon leviäminen toisiin rakennuksiin saatiin estettyä.

– Talo on hankalassa paikassa rinteessä ja sitä on hankala päästä sammuttamaan, sanoi päivystävä palomestari Jarkko Pietiläinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta aamulla.

TamperePelastuslaitoksen mukaan palosta levisi laajalle alueelle savua Santalahdesta itään, ainakin Ranta-Tampellaan ja Lapinniemeen.
Suojeltu Breitensteinin huvila tuhoutui palossa täysin. Kuva: Jesse Jyrala

STT kertoi kello 8 jälkeen lauantaina, että vanha puurakenteinen huvila on tuhoutunut tulipalossa täysin. Kello 10 aikaan paloalueella oli vielä käynnissä koneelliset raivaukset, kertoo palomestari Juuso Nummela Pirkanmaan pelastuslaitokselta Ylelle.

– Rakennuksen alapohjaa ja kellaria vielä sammutetaan. Kohteessa on kolme yksikköä, työt kestävät todennäköisesti iltapäivään saakka, Nummela kertoo.

Läheisen kerrostalon asukkaille on annettu aamusta lupa palata asuntoihinsa. Palon raunioista aiheutuu vielä pientä savuhaittaa, asukkaat tuulettavat ja siivoavat itse asuntonsa, Nummela sanoo.

Rakennus paloi Pahvitehtaanraitilla Santalahdessa. Savua levisi laajalle alueelle Santalahdesta itään, ainakin Ranta-Tampellan ja Lapinniemen alueille. Nummelan mukaan savua ei lopulta levinnyt laajemmalle.

Breitensteinin huvila paloi Tampereella lauantain vastaisena yönä.
Palosta levisi laajalle alueelle savua Santalahdesta itään, ainakin Ranta-Tampellaan ja Lapinniemeen. Kuva: Jesse Jyrälä

Palon syttymissyy ei ole tällä hetkellä tiedossa, Nummela sanoo. Poliisi ja palotutkijat alkavat selvittää asiaa myöhemmin.

Tyhjillään olevia taloja on palanut Tampereen seudulla paljon jo viime kesästä alkaen. Muun muassa Kangasalalla ja Tampereen Kaukajärvellä paloi huhtikuussa noin viikon välein toisistaan purkutuomion saanut vanha ammattikoulu ja seurakuntatalo.

Poliisi on epäillyt osaa paloista tahallaan sytytetyiksi.

Päivitetty palomestari Juuso Nummelan haastattelun pohjalta 20.5.2023 kello 10.26.

Lue lisää:

Kangasalla paloi käytöstä poistettu ammattikoulu – vastaavanlaisia paloja on ollut Tampereen seudulla nyt paljon

Neljä tulipaloa neljässä päivässä – asumattomien rakennusten tulipalot jatkuvat Tampereella

Suosittelemme