Hyppää sisältöön

Mediat: Instagram luo salassa Twitterille haastajaa, joka saattaa tulla jo kesäksi

Mediatietojen mukaan Instagram on testannut uutta palvelua vaikuttajien ja julkimoiden kanssa. Markkinointimateriaalin perusteella se näyttää samankaltaiselta kuin Twitter.

Puhelimen näytöllä näkyy sosiaalisen media applikaatioita.
The Vergen tietojen mukaan käyttäjä voi uudessa palvelussa helposti seurata samoja tilejä, joita hän seuraa myös Instagramissa. Kuva: AOP
Laura Kangas

Instagram kaavailee viestipalvelu Twitterin kanssa kilpailevaa sosiaalista mediaa, joka saatetaan julkaista jo kesäkuussa.

Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Bloomberg sekä teknologia-alan uutissivusto The Verge.

Nimettömät lähteet kertovat Bloombergille, että Instagram on testannut palvelua julkisuuden henkilöiden ja sosiaalisen median vaikuttajien kanssa jo kuukausien ajan.

The Verge on julkaissut projektin markkinointimateriaalia, jonka perusteella palvelu näyttää hyvin samankaltaiselta kuin Twitter.

The Vergen mukaan käyttäjät voivat kirjautua palveluun Instagram-tunnuksillaan. Palvelussa voisi kirjoittaa enintään 500 merkin mittaisia tekstijulkaisuja, joihin voi liittää kuvia ja videoita.

Markkinointimateriaalin perusteella käyttäjä voi uudessa palvelussa helposti seurata samoja tilejä, joita hän seuraa myös Instagramissa. Instagramin uuden projektin etuna pidetään sitä, että käyttäjän ei tarvitse kerätä vaivalloisesti uutta seuraajajoukkoa, vaan vanha yleisö seuraa mukana uuteen palveluun.

Uuden palvelun on tarkoitus myös olla yhteensopiva muiden sosiaalisten medioiden, kuten Mastodonin kanssa, eli käyttäjä voi esimerkiksi seurata myös niiden käyttäjiä.

Moni haluaa haastaa Twitterin

Monet sosiaaliset mediat ovat pyrkineet Twitterin apajille sen jälkeen, kun miljardööri Elon Musk osti yhtiön viime vuonna. Musk on myllännyt yhtiötä esimerkiksi erottamalla tuhansia yhtiön työntekijöitä ja muuttamalla varmennetut Twitter-tilit maksullisiksi.

Epävakaa tilanne on horjuttanut Twitterin mainetta. Uudet palvelut eivät kuitenkaan tähän saakka ole nousseet vakavastiotettaviksi Twitterin haastajiksi.

Instagramin omistaa teknologiajätti Meta, joka omistaa myös Facebookin.

Suosittelemme