Hyppää sisältöön

Manchester Citylle kolmas peräkkäinen mestaruus Englannin Valioliigassa

Päävalmentaja Josep Guardiolan alaisuudessa pokaali on jo 12:s Manchester Citylle. Cityn mestaruus varmistui lauantai-iltana, kun Arsenal hävisi Nottinghamille.

Manchester Cityn pelaajat juhlivat Englannin Valioliigan mestaruutta.
Arkistokuva. Manchester City juhli Valioliigan mestaruutta kauden 2021–22 päätteksi. Kuva: Manchester City FC via Getty Ima
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Jalkapallon Englannin Valioliigan mestari varmistui lauantai-iltana, kun Nottingham Forest voitti kotonaan Arsenalin 1–0. Maalin viimeisteli Taiwo Awoniyi.

Ottelun lopputulos varmisti Manchester Cityn mestaruuden, joka on seuralle kolmas peräkkäinen. Arsenalilla on jäljellä vielä yksi sarjaottelu, mutta City on neljä pistettä edellä.

Manchesterilaisilla on jäljellä vielä kolme ottelua. City pelaa seuraavan ottelunsa Valioliigassa sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu Chelsea.

City on kautta aikain viides seura, joka on voittanut Englannin mestaruuden kolmesti peräkkäin. Ensi kaudella City pääsee tavoittelemaan historiallista neljää peräkkäistä Englannin mestaruutta – saavutusta, johon yksikään seura ei ole aiemmin yltänyt.

Citylle ja päävalmentaja Pep Guardiolalle Valioliigan mestaruus on viides ja kaikki suuret kilpailut mukaan lukien 12:s pokaali kuuden kauden aikana. Näiden lisäksi City voi vielä kopata kaksi pystiä tällä kaudella, kun joukkue pelaa kesäkuussa kahdessa loppuottelussa: FA Cupissa Manchester Unitedia vastaan ja Mestarien liigassa Interiä vastaan.

Seuran valioliigakaudelle oman lisämausteensa on tuonut se, kun norjalaishyökkääjä Erling Haaland rikkoi 3. toukokuuta pääsarjan maaliennätyksen (36).

Myös Nottinghamille voitto Arsenalista oli erittäin tärkeä, sillä joukkue varmisti sarjapaikkansa. Valioliigasta Mestaruussarjaan joutuvat taulukossa sijoilla 18–20 olevat, joista sarjajumbona olevan Southamptonin puotaminen on jo varmistunut.

Nottingham (sarjassa 16:s) on Evertonia (17:s) neljä pistettä edellä, kun molemmilla joukkueilla on jäljellä yksi sarjaottelu. Leedsillä (18:s) ja Leicesterillä (19:s) on jäljellä kaksi ottelua. Leicester on kuitenkin seitsemän pisteen päässä, eikä voi nousta enää Nottinghamin edelle.

Suosittelemme