Hyppää sisältöön

Ateneumin taidemuseon liput voi jatkossa varata netistä ennakkoon entistä sujuvammin

Uuteen varaus- ja myyntijärjestelmään liittyvät myös muut Kansallisgallerian museot eli Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo.

Ohi menneestä markkinointikärrystä jaettiin Ateneumin jonottajille Coca-Cola Zero -juomatölkkejä.
Ateneumin taidemuseon Repin-näyttelyyn menossa olleita ihmisiä alkoi janottaa jonossa vuonna 2021. Kuva: Silja Viitala / Yle
Päivi Puukka

Useimmat suuret taidemuseot meillä ja maailmalla panostavat nyt ennakkovarattuihin lippuihin.

Nyt Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoff ottavat käyttöön ennakkovarausjärjestelmän, jonka kautta kävijät varaavat ennakkoon myös itselleen sopivan käyntiajan. Tämän arvellaan sujuvoittavan museossa käyntiä.

Ennakkovarauksella halutaan päästä eroon myös suosituimpien näyttelyiden jonoista. Pahimmillaan Ateneumin näyttelyiden jonot ovat yltäneet liki korttelin ympäri.

Ateneumiin kiemurtelee satojen ihmisten jono – jo tunteja odottaneet tamperelaiskaverukset toivovat, että Repin-näyttelyyn pääsisi iltaan mennessä

Valtion taidemuseoiden lippu-uudistus tulee voimaan loppusyksystä 2023. Uusi järjestelmä rakennetaan olemassa olevan Liveto-palvelun päälle. Ennakkolipun ostajille ei tule ylimääräistä varausmaksua. Ennen uudistusta alkaneet Kansallisgallerian museoiden näyttelyt tullaan myymään alusta loppuun nykyisen lipunmyyntitarjoajan kautta.

Kansallisgallerian pääjohtajan Kimmo Levän mukaan digitaalisten palvelujen vahvistaminen koituu taiteen ja yleisön hyväksi.

Vasta remontoidussa Ateneumissa on tällä hetkellä esillä suosittu Edelfelt-näyttely. Se on avoinna syyskuun 17. päivään asti.

Albert Edelfelt oli maailmanmies, joka paiski töitä ja sukkuloi Pariisin seurapiireissä – nyt mestariteokset ovat esillä Ateneumissa

Lue ja kuuntele myös:

Suomalaispariskunta teki elämänsä löydön huutokaupasta – huonokuntoinen taideteos paljastui aidoksi Edelfeltin maalaukseksi

Suosittelemme sinulle