Hyppää sisältöön

Lakko sulkee Kainuussa kaksi päiväkotia, vanhempia on pyydetty järjestämään lasten hoito toisella tapaa

Huomenna alkava lakko koskee Touhulan päiväkotia Puolangalla ja Pilke päiväkoteja Kajaanissa ja Sotkamossa. Pilkkeen päiväkodit ovat kiinni, Touhulan päiväkodin aukiolosta Puolangalla ei vielä ole tietoa.

Aakkosten kirjaimia päiväkodin seinällä.
Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko alkaa huomenna, ja se koskee koko maassa 26 palveluasumisen yksikköä ja viittä yksityistä päiväkotiketjua. Kuva: Matti Myller / Yle
Sanna Kähkönen

Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko sulkee Kainuussa varmuudella kaksi päiväkotia. Lakko sulkee huomenna Pilke päiväkodit Kajaanissa ja Sotkamossa.

Päiväkodeissa ensimmäinen lakko on kaksipäiväinen ja päättyy keskiviikkona.

– Haluamme varmistaa laadukkaan varhaiskasvatuksen ja lasten turvallisuuden, siksi emme pysty pitäämään päiväkoteja auki näinä lakkopäivinä. Olemme pyytäneet vanhempia järjestämään lapselle hoidon näille päiville toisella tapaa, sanoo Pilke-päiväkodin markkinointi- ja viestintäjohtaja Kirsi Ristaniemi.

Myös Touhulan päiväkoti Puolangalla on lakon piirissä. Yle ei saanut maanantaina iltapäivällä Touhulasta tarkkaa tietoa siitä, onko Puolangan päiväkoti auki tai kiinni lakon aikana.

Touhula päiväkodeista kerrotaan, että Oulun alueella pyritään pitämään auki vajaat kymmenen päiväkotia mahdollisuuksien mukaan, mutta varhaiskasvatuksen henkilöstömitoitusten mukaisesti lapsia ei voida ottaa päiväkoteihin lakimääräistä enempää.

Lakko kohdistuu Pohjois-Suomessa ainoastaan yksityisiin päiväkoteihin, ei ikäihmisten hoivakoteihin.

Jo ennen neuvotteluja osapuolet ennakoivat, että neuvottelutilanne on vaikea. Kovinta vääntöä on käyty palkankorotuksista. Työntekijäliitot katsovat, että yksityinen sosiaalipalveluala on jäämässä palkoissa pahasti jälkeen julkisesta sektorista.

Työkiistan sovittelu jatkuu perjantaina.

Suosittelemme