Hyppää sisältöön

Kanta-Hämeen hyvinvointialue nostaa palveluasumisen vuokria

Aluehallitus hyväksyi maanantaina asukasvuokrien tarkistukset sekä niihin liittyvät vuokrankorotukset.

Vanhus selailee lehteä palvelukeskuksessa.
Kanta-Hämeen hyvinvointialueella on noin 1 600 palveluasumiseen liittyvää vuokrasopimusta. Kuvituskuva. Kuva: Kalle Niskala / Yle
Anne-Maria Niskanen

Kanta-Hämeen aluehallitus on hyväksynyt palveluasumista koskevat asukasvuokrien korotukset. Viiden prosentin korotus koskee niitä asukasvuokria, joiden vuokrantarkistusta ei ole vielä tehty tänä vuonna.

Palveluasumisen asukasvuokrien tarkistus astuu voimaan 1. syyskuuta 2023 alkaen niissä asumispalveluyksiköissä, jotka ovat siirtyneet Kanta-Hämeen hyvinvointialueen vastuulle ja joissa hyvinvointialue vuokraa palveluasunnot asukkaille.

Asukasvuokrien tarkistukset käsitellään jatkossa osana hyvinvointialueen talousarvioprosessia. Tarkastelujakso on syyskuusta syyskuuhun.

Hyvinvointialueella on noin 1 600 palveluasumiseen liittyvää vuokrasopimusta. Vuokrankorotuksia perustellaan muun muassa sillä, että asumisen kustannukset ovat nousseet voimakkaasti Venäjän hyökkäyssodan ja muiden asumiskustannusten nousun vaikutuksesta. Asukasvuokrat tarkistetaan vastaamaan nykyistä kustannustasoa.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen palveluasumisen asukasvuokrien vuositarkistuksia ei ole tehty siirtymävaiheessa häiriöttömän siirtymisen varmistamiseksi. Asukasvuokrien hallinta on toteutettu alkuvuoden osalta yhteistyössä kuntien kanssa. Hallinta siirtyy hyvinvointialueelle vaiheittain.

KELA on tehnyt tukien indeksitarkistuksen 1. tammikuuta 2023 alkaen.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle