Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee neljää miestä leipomolla tehdystä taposta Lappeenrannassa – uhri kuoli voimakkaan väkivallan seurauksena

Poliisi epäilee teosta neljää imatralaista miestä. Kaksi epäillyistä on otettu kiinni viikonlopun aikana. Kaksi epäiltyä on toistaiseksi tavoittamatta.

Hautakynttilöitä leipomon pihalla Lappeenrannan Joutsenossa.
Sivullinen löysi Lappeenrannan Joutsenossa sijaitsevan leipomon pihalta kuolleen miehen perjantaina 19. toukokuuta. Kynttilät muistuttivat tapahtuneesta vielä lauantaina 20. toukokuuta. Kuva: Ville Toijonen / Yle
Riitta Väisänen,
Elli Sormunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kaakkois-Suomen poliisi tutkii Lappeenrannan Joutsenossa tapahtunutta henkirikosta tappona ja törkeänä ryöstönä. Poliisi epäilee henkirikoksesta neljää imatralaista miestä.

Joutsenon leipomon pihasta löytyi kuollut mies viime perjantaina aamuyöllä. Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että henkirikos tehtiin torstain ja perjantain välisenä yönä kello yhden ja puoli kahden välillä Joutsenon leipomon alueella. Uhriin oli kohdistettu voimakasta väkivaltaa sekä anastettu hänen omaisuuttaan.

Uhri on tunnistettu vuonna 1996 syntyneeksi lappeenrantalaiseksi mieheksi.

Kaksi epäillyistä otettu kiinni

Epäillyt ovat syntyneet 1980–1990-luvuilla. Rikoskomisario Saku Tielisen mukaan epäiltynä olevat tekijät ovat poliisille entuudestaan tuttaja.

– Valvontakameratallenteilla ja yleisövihjeillä oli ratkaiseva rooli, että pääsimme tekijöiksi epäiltyjen jäljille, Tielinen toteaa.

Tielinen kertoo, että teosta epäiltynä olevat tekijät sekä menehtynyt olivat sovitusti tavanneet leipomon pihalla.

– Uhria ei tiettävästi ollut mistään sinne väkisin tuotu, kertoo Tielinen.

Poliisi ei vielä kerro, onko tekijöiden motiivina ollut esimerkiksi huumeisiin liittyvä velanperintä.

– Selvää faktaa tästä ei ole, mutta tällaisia huhuja poliisikin on kuullut, mutta en voi vahvistaa tai kumota tätä tietoa, sanoo rikoskomisario Saku Tielinen.

Kaksi epäillyistä on otettu kiinni viikonlopun aikana ja heitä tullaan esittämään vangittavaksi. Kaksi epäiltyä on toistaiseksi tavoittamatta.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja viime torstain ja perjantain välisenä yönä Joutsenon keskustassa liikkuneesta neljän miehen seurueesta.

Havainnoista pyydetään ilmoittamaan poliisin vihjenumeroon 050 447 9574 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi(at)poliisi.fi.

Suosittelemme sinulle