Hyppää sisältöön

Riihimäen kaupunki saa rahoitusta puolustusteollisuuden yritys- ja innovaatiotoiminnan kiihdyttämiseen

Riihimäen ja Puolustusvoimien tavoitteena on tiivistää yhteistyötä, jolla luodaan uusia innovaatioita sekä korkean osaamisen työpaikkoja.

Sakon tekemiä 3D-osia.
Myös Riihimäellä toimiva asevalmistaja Sako on osa puolustusteollisuuden keskittymää. Kuvituskuva. Kuva: Dani Branthin / Yle
Anne-Maria Niskanen

Hämeen maakuntahallitus on 22. toukokuuta myöntänyt Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:lle 57 931 euron rahoituksen Define Finland – Puolustusalan innovaatiot uuden kasvun moottorina -hankkeeseen.

Riihimäen kaupungin ja Puolustusvoimien tavoitteena on tiivistää yhteistyötä, jolla luodaan uusia innovaatioita sekä korkean osaamisen työpaikkoja. Rahoitus myönnetään Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) alueelliset innovaatiot ja kokeilut -määrärahasta.

Hankehakemuksessa todetaan, että Kanta-Hämeessä voitaisiin hyödyntää globaaleja tuloksellisia yhteistyöesimerkkejä. Yhtenä tällaisena mainitaan muun muassa Sitran toimeksiannosta laadittu niin kutsuttu Israelin mallin bech marking -matkaraportti, joka nostaa esiin useita suosituksia.

Hanke päättyy 31. tammikuuta 2024.

Riihimäellä vahva Puolustusvoimien osaamiskeskittymä

Kanta-Hämeessä ja erityisesti Riihimäellä toimii vahva puolustusvoimien ja -teollisuuden keskittymä. Riihimäellä sijaitsee muun muassa Puolustusvoimien tutkimuslaitos, Johtamisjärjestelmäkoulu ja Elektronisen sodankäynnin keskus sekä Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen ja Millog Oy:n yksiköitä.

Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho sanoi huhtikuussa 2023, että Riihimäki aikoo aktiivisesti edistää Naton osaamiskeskuksen sijoittumista Suomeen ja Riihimäelle.

– Puolustusalalle on mahdollista rakentaa tehokas ekosysteemi, joka sitoo yhteen niin julkishallinnon toimijoita, yrityksiä, korkeakouluja kuin tutkimuslaitoksia.

Kaupunginjohtaja Jouni Eho sanoi myös, että tällaisen yhteistyön kautta Riihimäelle on mahdollisuus synnyttää uutta yritystoimintaa ja avata rahoitusmahdollisuuksia sekä EU:n että Naton kautta.

Suosittelemme sinulle