Hyppää sisältöön

HS: Perussuomalaisten kansanedustaja Mikko Polvisella on lähestymiskielto ex-puolisoonsa

Kansanedustaja Mikko Polvisen (ps.) mukaan lähestymiskiellossa ei ole mitään fyysiseen uhkailuun tai puhelinsoitoilla häiritsemiseen liittyvää.

Mikko Polvinen vaalivalvojaisissa Hotelli Kalevalassa Kuhmossa.
Mikko Polvinen kuvattiin vaalivalvojaisissa Hotelli Kalevalassa Kuhmossa huhtikuun alussa. Kuva: Timo Valtteri Sihvonen / Yle
Markus Heikkilä

Kanta-Hämeen käräjäoikeus määräsi perussuomalaisten tuoreen kansanedustajan Mikko Polvisen viime vuonna lähestymiskieltoon hänen entistä puolisoaan kohtaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Käräjäoikeuden mukaan Polvinen oli toistuvasti häiriköinyt naista viesteillään, joiden sävy oli oikeuden mukaan ”pääosin muu kuin asiallinen”.

Polvinen oli sanonut käräjäoikeudelle, että hän ei olisi itse lähettänyt kaikkia viestiejä, ja että osa viesteistä olisi väärennetty. Oikeus ei uskonut Polvisen väitteitä. Vuoden mittainen lähestymiskielto päättyy heinäkuussa.

Yle uutiset kysyi Polviselta kommenttia HS:n uutiseen.

– Kaikki on siinä. Ja hyvä, että HS teki selväksi ettei mitään fyysiseen uhkailuun tai edes puhelinsoitoilla häiritsemiseen liity, Polvinen kommentoi tekstiviestitse.

Helsingin Sanomille Polvinen viestitti myös, ettei ole vieraillut entisen puolisonsa asuinpaikka­kunnalla aiheetta eron jälkeen.

Polvinen viestitti Helsingin Sanomille, että ”asiat on sovittu, niihin ei liity dramatiikkaa ja 'lähestymiskielto on yhdessä sovittu tapa selkeyttää tilannetta'.”

Mikko Polvinen valittiin keväällä eduskuntaan Oulun vaalipiiristä 4291 äänellä. Hän toimii hallitusneuvotteluissa puolustuspolitiikkaa käsittelevän pöydän sihteerinä.

Rikosuhripäivystyksen mukaan toiselle ihmiselle voi hakea lähestymiskieltoa henkensä, terveytensä, vapautensa tai rauhansa suojaamiseksi.

Suosittelemme sinulle