Hyppää sisältöön

Ylä-Savon laajassa salametsästysvyyhdessä jo nelisenkymmentä epäiltyä – Ruokavirasto löysi hauleja ilveksistä ja susista

Poliisin mukaan Lapinlahdella salametsästyksestä epäiltyjen määrä on kasvanut jo noin neljäänkymmeneen. Ruokaviraston mukaan kotietsinnässä löydettyjä susia ja ilveksiä oli ammuttu haulikolla.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen käy läpi esitutkintamateriaalia. Video: Toni Pitkänen / Yle.
Pekka Niiranen

Lapinlahden salametsästysvyyhden epäiltyjen joukko on edelleen lisääntynyt.

Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisarion Harri-Pekka Pohjolaisen mukaan salametsästykseen liittyvistä rikoksista epäillään nyt noin neljääkymmentä ihmistä.

Tutkinta on edennyt myös Lapinlahdella kotietsinnässä pakastimesta löytyneiden eläinten jäänteiden osalta.

Ruokaviraston mukaan kaksi kokonaista ilveksen pentua oli ammuttu rintaan haulikolla. Röntgenkuvissa hauleja löytyi myös yhdestä suden ja neljästä ilveksen päästä.

Ruokavirasto löysi erikokoisia reikiä myös kolmesta suden nahasta, mutta viraston mukaan kyseiset reiät ovat voineet syntyä myös eläimen elinaikana.

Ruokaviraston tutkittavana oli kaikkiaan kaksi kokonaista ilvestä, kolme ilveksen ja suden nahkaa, yksi suden ja viisi ilveksen kalloa.

Aiemmin vangittuna kahdeksan ihmistä

Salametsästysepäilyt tulivat julkisuuteen huhtikuussa. Epäiltynä olevia henkilöitä epäillään muun muassa törkeistä metsästysrikoksista, metsästysrikoksista, törkeistä laittoman saaliin kätkennöistä sekä luonnonsuojelu- ja ampuma-aserikoksista.

Esitutkinnan aikana on ollut vangittuna yhteensä kahdeksan lapinlahtelaista miestä.

Esitutkinnan arvioidaan valmistuvan myöhemmin kesällä.

Suosittelemme sinulle