Hyppää sisältöön

Riihimäki järjestää kesäkuussa puistoruokailun alle 18-vuotiaille

Ruokailussa lapsille ja nuorille ei ole järjestetty valvontaa, vaan he tulevat aikuisen seurassa tai osaavat ruokailla omatoimisesti.

Keittoa.
Puistoruokailu on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorile. Kuvituskuva. Kuva: Marjut Suomi / Yle
Anne-Maria Niskanen

Riihimäki järjestää tänä kesänä puistoruokailun kaikille kaupungin alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ensimmäistä kertaan järjestettävä ilmainen puistoruokailu on kokeilu ja se toteutetaan osallistuvan budjetoinnin idean perusteella.

Keittolounasta on tarjolla Junailijankadun päiväkodin pihalla arkisin kello 12.00–12.30. Poikkeuksena on juhannusaatto, jolloin ruokailua ei järjestetä.

Riihimäen kaupunki muistuttaa, että lapsille ja nuorille ei ole järjestetty ruokailussa valvontaa, vaan he tulevat aikuisen seurassa tai osaavat ruokailla omatoimisesti.

Puistoruokailuun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ruokailijoiden on tuotava mukanaan omat ruokailuvälineet sekä oma juoma.

Puistoruokailun järjestäminen keräsi kaupunkilaisilta toiseksi eniten ääniä osallistuvassa budjetoinnissa tammikuussa 2023. Puistoruokailua kannatti 230 riihimäkeläistä. Kaupunki käyttää puistoruokailun toteuttamiseen 12 000 euroa.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle