Hyppää sisältöön

Pilpalan kyläyhdistys haluaa vuokrata lakkautettavan koulun kyläläisten käyttöön

Kunnanhallitus päätti, että vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi ja vuosivuokra on 12 euroa. Vuokrasopimusta ei ole vielä tehty.

Pilpalan koulun julkisivu.
Pilpalan koulun vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Kuvituskuva. Kuva: Dani Branthin / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Lopen kunta vuokraa Pilpalan koulun ja noin kahden hehtaarin maa-alueen Pilpalan kylät ry:lle. Kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessa, että vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi ja vuosivuokra on 12 euroa, mutta vuokrasopimusta ei ole vielä tehty.

Kunta vastaa jatkossakin kiinteistön vakuuttamisesta, mutta vuokralaisen vastuulla on irtaimiston vakuuttaminen. Vuokralainen vastaa myös kaikista tiloissa tapahtuvien vahinkojen kustannuksista.

Pilpalan kylät -yhdistykselle jää vastuu hallinnoida rakennusten tilojen käyttöä ja vuokraamista eteenpäin. Esimerkiksi Lopen opisto voi jatkaa kurssitoimintaa koululla. Pilpalan kylät -yhdistys muistuttaa, että koululla ja piha-alueella on iso merkitys eri-ikäisille kyläläisille.

Pilpalan kylän lisäksi myös muilla Lopen kylillä toimii kunnan omistamissa rakennuksissa yleishyödyllisiä yhdistyksiä tai yrityksiä. Kunta on muun muassa vuokrannut Sajaniemen koulua vuodesta 2010 alkaen yhden euron kuukausivuokraa vastaan.

Pilpalan koulun viimeinen kevätjuhla järjestetään 25. toukokuuta kello 18 alkaen.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Edit: Ingressiin ja leipätekstiin on lisätty maininta siitä, että vuokrasopimusta ei ole vielä tehty. Lisäksi juttuun on korjattu kevätjuhlien virheellinen päivämäärä. Korjaus: 24.5.2023 kello 9.30

Suosittelemme sinulle