Hyppää sisältöön

Työnantajat ovat kyselleet päiväkodin työntekijöiltä töihin tulemisesta lakon aikana – työntekijäpuoli pitää tätä yrityksenä murtaa lakko

Luottamusmies Sanna Ängeslevä sanoo, että jos työnantaja kysyisi häneltä työhön tulemisesta lakon aikaan, hän ei vastaisi kysymykseen.

Päiväkodin viikkotaulu.
Lukuisat yksityiset päiväkodit eri puolilla Suomea ovat kiinni yksityisen sosiaalipalvelualan lakon vuoksi. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle
Antti Palomaa

Työntekijäpuoli paheksuu sitä, että osa työnantajista on kysynyt päiväkotien työntekijöiltä, tulevatko he töihin lakon aikana.

Päiväkotiketju Touhulan Tampereen alueen luottamusmies, lastenhoitaja Sanna Ängeslevä sanoo Ylelle, että tällaista on ilmennyt useissa Touhulan yksiköissä eri puolilla Suomea.

Ängeslevän tietojen mukaan niissä päiväkodeissa, joissa asiaa on kysytty, sitä on kysytty kaikilta työntekijöiltä. Ängeslevä on lähi- ja perushoitajia edustavan Superin luottamusmies.

– Koen sen yrityksenä murtaa lakko, että työnantaja kyselee näitä. Jos joku minulta kysyisi, sanoisin vain, että ei minun tarvitse vastata, Ängeslevä sanoo.

Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko alkoi maanantain ja tiistain välisenä yönä. Lakko koskee myös lukuisia yksityisiä päiväkoteja eri puolilla Suomea.

Suurin osa Touhuloista on kiinni lakon aikana. Ängeslevä sanoo, että yksittäisiä Touhuloita on auki, mutta hyvin supistetusti.

Superin luottamusmies, lastenhoitaja Sanna Ängeslevä hymyilee.
Päiväkotiketju Touhulan Tampereen alueen luottamusmies Sanna Ängeslevä sanoo, että työnantajat eivät ole välttämättä kysyneet suoraan, kuuluuko työntekijä liittoon, vaan aikooko tämä tulla töihin tiistaina. Kuva: Teemu Jalmari Kammonen / Yle

Suosittelemme sinulle