Hyppää sisältöön

Yritys Hyvä -kilpailu toi menestystä keskisuomalaisille

Tämän vuoden kilpailuun saapui 430 kilpailutyötä, joista tuomaristo valitsi voittajiksi 26 työtä ja 21 kunniamaininnan saajaa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Kuva: Juha Kiiskinen / Yle
Eira Utriainen

Yritys Hyvä -kilpailu on Kehittämiskeskus Opinkirjon ja Yksityisyrittäjäin Säätiön järjestämä kilpailu, joka on suunnattu lapsille ja nuorille. Se käynnistyy vuosittain Yrittäjän päivänä.

Tänä vuonna osallistujat kehittivät muun muassa pelejä, uusia tuotteita ja podcasteja. Suosittuja teemoja kilpailutöissä olivat ajankohtaiset ja maailmanlaajuiset asiat, kuten ympäristö, asioihin vaikuttaminen, sekä yhdenvertaisuus.

Tämän vuoden kilpailuun saapui 430 kilpailutyötä, joista tuomaristo valitsi voittajiksi 26 työtä ja 21 kunniamaininnan saajaa.

Kilpailun esi- ja alkuopetuksen sarjassa toiseksi tuli jyväskyläläinen Henriikka Mäkinen, joka kehitti Karkkikaupan. Lukion ja ammatillisen koulutuksen sarjassa toiseksi sijoittuivat Anni Takari ja Kaisa Mäkinen Pihtiputaan lukiosta. He tekivät työn nimeltä Matkalla.

Voittajia juhlistetaan Linnanmäellä kutsuvierastapahtumassa ensi perjantaina.

Yritys Hyvä -kilpailun tarkoituksena on tarjota erilaisia itseilmaisun tapoja ja mahdollisuuksia harjoitella työelämässä tarvittavia taitoja. Siinä lapset ja nuoret saavat ideoida ja käyttää mielikuvitustaan.

Osallistua saa itselle mieluisalla tavalla esimerkiksi kirjoittamalla, videoimalla tai säveltämällä.

Suosittelemme sinulle