Hyppää sisältöön

Posion kunta ottaa käyttöön asukkaita osallistavan budjetoinnin – ensi vuonna summaa aiotaan korottaa

Posiolaiset saavat ehdottaa omia ideoitaan toteutettavaksi vuoden 2023 aikana. Kunta on varannut osallistavaan budjetointiin käytettäväksi 10 000 euron suuruisen määrärahan.

Neljän tien risteys Posion kunnassa Lapissa ilmasta kuvattuna.
Kunnanjohtaja Pekka Jääskön mukaan kuntalaisilta odotetaan ideoita, jotka tukevan kylien ja taajama-alueen myönteistä mielikuvaa. Kuva: Locationhouse.net/Itä-Lapin kuntayhtymä
Sarita Piipponen

Osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaiset saavat vaikuttaa siihen, miten 10 000 euroa tullaan käyttämään Posion kunnan strategian mukaisesti vuoden 2023 aikana. Aiemmin Lapin alueella muun muassa Kemi ja Tornio ovat ottaneet käyttöön osallistavan budjetoinnin.

Posion kunnanjohtaja Pekka Jääskön mukaan osallistava budjetointi on paras ja merkittävä tapa asukkaille vaikuttaa kunnan asioihin ja viihtyvyyteen.

– Osallistavan budjetoinnin avulla on tarkoitus kehittää kunnan palveluita ja toimintaa ja kunnan yhteistä vuoropuhelua.

Kuntalaisten ideoita odotetaan Posiolla innokkaina.

– Tämän tyyppistä työskentelyä on odotettavissa myös tulevaisuudessa. Ensi vuonna osallistavaan budjetointiin on odotettavissa vielä suurempi summa, sanoo Jääskö.

Kuntalaiset voivat ehdottaa ideoitaan 16.6. saakka nettilomakkeella, kirjeellä tai sähköpostilla. Kunnanjohtaja Jääskön mukaan Ideoita voidaan toteuttaa useampikin, mikäli ideoiden kustannusarviot sen sallivat.

Kunnanhallitus tekee päätöksen toteutettavasta ideasta 28.8 ja ideat toteutetaan syksyn 2023 aikana.

Suosittelemme sinulle