Hyppää sisältöön

MM-kisat kuumensivat Tampereen Tinderin – Elina Luosa löysi romanssin viime vuoden kiekkohuuman keskeltä

Tinderistä on tullut osa urheilutapahtumia. Testaa jutun lopussa tietämyksesi urheiluspektaakkelien deittailukulttuurista.

Elina Luosan mukaan viime vuoden MM-kisat toivat Tampereelle säpinää. Videon kuvaus ja editointi: Jani Aarnio / Yle
Olivia Din Belle
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereella järjestetyt jääkiekon MM-kisat ovat kuumentaneet kisajäiden lisäksi myös Tampereen seudun Tinderin.

Näin kokevat ainakin tamperelainen Elina Luosa sekä rovaniemeläinen Satu-Lotta Eskelinen.

Luosan ja Eskelisen mukaan viime keväänä kisojen aikana deittisovellusta käyttivät Tampereen alueella niin ulkomaalaiset maajoukkuepelaajat kuin kaupunkiin hetkeksi piipahtaneet kiekkofanitkin.

Naisten mukaan kisat laajensivat sovelluksen tarjontaa, sillä käyttäjiä oli yksinkertaisesti enemmän.

Elina Luosan mielestä kiekkokansan lisäksi tarjontaa laajensivat myös tamperelaiset, jotka alkoivat käyttää sovellusta kisojen innoittamina.

– Tuntui, että myös tamperelaiset aktivoituivat, koska tarjonta oli niin paljon laajempaa. Jos on muuten ollut vähän passiivinen, niin ehkä ajateltiin, että kisojen aikana tulee enemmän osumia.

Luosa ja Eskelinen muistelevat nähneensä kisojen aikaan Tiktokissa videoita, joissa kerrottiin Tampereen alueen Tinderiin ilmestyneistä jääkiekkopelaajista ja laajentuneesta tarjonnasta.

Luosan kaveripiirissä MM-kisat aktivoivat deittisovelluksen käyttöä, sillä kisojen uskottiin lisäävän tarjontaa ja sitä kautta myös osumien mahdollisuutta.

Satu-Lotta Eskelinen istuu autossa.
Rovaniemellä asuvalle Satu-Lotta Eskeliselle kisaturistien kanssa saaduista osumista ei seurannut mitään sen kummempaa. Kuva: Satu-Lotta Eskelinen

Sekä Luosa että Eskelinen aktivoituivat nimenomaan kisojen myötä. Luosa toivoi löytävänsä kisaromanssin. Eskelistä kiinnosti taas laajentuneen tarjonnan selaaminen.

Molempien mukaan Tinderissä tunnuttiin hakevan seuraa nimenomaan kisojen ajaksi esimerkiksi baareihin. Eskelistä pyydettiinkin oppaaksi Tampereen yöelämään.

Rovaniemellä asuvalle Satu-Lotta Eskeliselle kisaturistien kanssa saaduista osumista ei kuitenkaan seurannut mitään sen kummempaa:

– Jos jonkun kanssa sai osuman ja jutteli, niin he poistivat nopeasti, kun tajusivat, etten ole itse siellä Tampereella, Eskelinen kertaa.

Olympiaiset tunnettuja lemmenpesiä

Suuriin urheiluspektaakkeleihin liittyvä vilkas seuraelämä on maailmaltakin tuttu ilmiö. Esimerkiksi Rion olympialaisissa deittailun kerrottiin olevan kisojen epävirallinen näytöslaji. Oheisista tilastoista käykin hyvin ilmi, että Tinderin suosion on ollut tapana räjähtää olympiakylien ympäristössä.

Piirrosgrafiikassa on neljä älypuhelinta, jonka kunkin ruudulla on Tinderiä muistuttava sivusto. Puhelinten ruuduilla on tilastotietoa liittyen Tinderin käyttöön isojen urheilutapahtumien aikaan. Esimerkiksi Rion kesäolympialaisten 2016 ensimmäisenä viikonloppuna olympiakylän alueella saatujen Tinder-matchien määrä kasvoi 129 prosenttia.
Tinderin toimittamien tietojen mukaan Tinderiä käytetään ahkerasti olympiakylissä. Kuva: Venla Tirkkonen / Yle

Tinder ei Ylen pyynnöistä huolimatta antanut dataa deittisovelluksen suosiosta jääkiekon viimekeväisten MM-kisojen ajalta. Tämän vuoden kisat päättyvät Tampereella sunnuntaina.

Tinderin mukaan sana ”jääkiekko” mainittiin suomalaisten käyttäjien profiiliteksteissä Tampereen MM-kisojen aikaan kuitenkin 75 % useammin kuin edeltävänä kuukautena.

Kisaromanssista jäi hauska muisto

Elina Luosa sai viiime kevään kisojen aikaan osuman kisoissa vapaaehtoisena toimineen englantilaisen jääkiekkoilijan kanssa. Kaksikko päätyi juttelemaan ja tapaamaan useaan otteeseen.

Videolla Luosa kertoo kiekkohuumassa syttyneestä romanssista ja siitä jääneestä muistosta:

Elina Luosa tapaili kisojen aikana englantilaista kisoissa vapaaehtoisena toiminutta miestä.

Tinder ei ole tämän kevään kisoissa ollut Luosan eikä Eskelisen käytössä, sillä molemmat ovat tätä nykyä onnellisesti parisuhteessa.

Elina Luosa kertoo onnen löytyneen lopulta juuri sieltä Tinderistä.

Millaisia ajatuksia artikkeli herätti? Voit kommentoida sunnuntai-iltaan klo 23:een asti.

Suosittelemme sinulle