Hyppää sisältöön

Oulun kaupunginkirjasto avaa Koskelaan pienen kirjaston kesän aikana

Oulun kaupunginkirjastolla on ollut vaikeuksia löytää sopivia väistötiloja alueellisille kirjastoille. Koskelassa on avautumassa nyt vuoden odottelun jälkeen kirjastopiste.

Oulun uusi kirjastoauto
Koskelassa kijastonkäyttäjiä on vuoden ajan palvellut vain vain viikottainen kirjastoautovierailu. Kesän aikana alueelle saadaan pieni väliaikainen kirjastopiste. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle
Risto Degerman

Oulun Koskelassa on oltu ilman omaa paikallista kirjaston toimipistettä jo vuoden ajan. Myöskään Puolivälinkankaalla suljetun kirjaston tilalle ei ole löytynyt sopivaa väistötilaa.

Koskelassa väliaikainen väistötila kirjastolle on löytynyt paikallisen marketin vierestä, ja sitä remontoidaan nyt kirjastokäyttöön. Koskelan kirjasto jouduttiin aiemmin sulkemaan vesivahingon takia.

Väliaikaisessa kirjastossa voi käydä lainaamassa ja palauttamassa. Tilaan tuodaan myös muita kirjastopalveluita. Tila on pieni, mutta sen odotetaan helpottavan tilannetta, koska varsinaisen kirjaston sulkeutumisen jälkeen alueella kirjastopalvelut ovat olleet kirjastoauton viikoittaisten vierailujen varassa.

Puolivälinkankaalla kirjasto on suljettuna ja se siirretään uusiin tiloihin niiden valmistuttua, mutta väistötilaa ei toistaiseksi ole tältäkään alueelta löytynyt.

Koskelan kirjaston uusi tila on osoitteessa Tullimiehentie 2 L 6 ja se sijaitsee vanhan kirjastorakennuksen naapurissa. Avaamisesta ja aukioloajoista tiedotetaan tarkemmin, kun tilan valmistumisen ajankohta varmistuu.

Suosittelemme sinulle