Hyppää sisältöön

Rovaniemen kaupunginhallitus käsittelee toistamiseen Heli Välikankaan työsuhteen purkuun liittyvää oikaisuvaatimusta

Esityksen mukaan entisen konserniasiamiehen työsuhteen purkaminen muutettaisiin irtisanomiseksi.

Rovaniemen kaupungintalon ovi, josta heijastuu kaupunki.
Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen / Yle
Riikka Rautiainen

Kaupunginhallitus käsittelee ensi maanantaina Heli Välikankaan työsuhteeseen liittyvää oikaisuvaatimusta.

Edellisen kerran vastaus Välikankaan työsuhteen purkamiseen oli käsiteltävänä kaupunginhallituksessa tammikuussa. Tuolloin kaupunginhallitus edellytti vielä Kuntaliiton lausuntoa asiasta.

Kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio esittää tammikuun kokouksen tavoin, että työsuhteen purkaminen muutetaan irtisanomiseksi. Välikankaan tekemässä oikaisuvaatimuksessa muun muassa työsuhteen purkaminen ja sen muotovaatimukset on riitautettu.

Kaupunki katsoo edelleen, että palvelussuhteen päättämiselle on perusteet, mutta on varmempaa muuttaa purkaminen irtisanomiseksi. Muilta osin oikaisuvaatimus hylättäisiin.

– Kuntaliiton mukaan työnantajalla on aina oikeus turvautua lievempään seuramukseen ja irtisanoa työsopimus, vaikka rikkomus olisikin niin vakava, että myös työsopimuksen purkaminen olisi mahdollista, todetaan kaupungin tiedotteessa.

Kaupunki purki Rovaniemen kylien kehittämissäätiön toimitusjohtajana olleen Välikankaan työsuhteen syksyllä 2022. Hänen katsottiin aiheuttaneen työnantajalle merkittävää taloudellista vahinkoa ja mainehaittaa.

Suosittelemme sinulle