Hyppää sisältöön

Työttömien määrä väheni Kainuussa neljänneksi eniten koko maassa – kuntien välillä on kuitenkin suurta vaihtelua

Kainuussa oli huhtikuun lopussa 2 915 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen verrattuna työttömyys väheni kaksi prosenttia, mikä on neljänneksi eniten koko maassa.

rakennustyömaa, rakennusmies
Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin huhtikuussa te-toimistoihin ja kuntakokeluihin hieman enemmän kuin vuotta aiemmin, yhteensä 1 134. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle
Tiia Korhonen

Kainuun työttömyys väheni huhtikuussa vuoden takaisesta neljänneksi eniten koko maassa.

Kainuussa oli kuun lopussa 2 915 työtöntä työnhakijaa, mikä on 53 työtöntä vähemmän kuin edelliskuun lopussa. Kainuun ely-keskuksen mukaan kehitys liittyy tavanomaiseen kausivaihteluun. Vuoden takaiseen verrattuna työttömyys väheni kaksi prosenttia.

Koko maassa työttömyys kasvoi kolme prosenttia. Eniten kasvua oli Pohjois-Pohjanmaalla, 13 prosenttia. Työttömyys väheni eniten Ahvenanmaalla, kuusi prosenttia.

Työttömiä työnhakijoita oli Kainuussa huhtikuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuna yhteensä 336. Tämä on 33 henkilöä enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä lomautetut pois lukien laski Kainuussa kolme prosenttia vuoden takaisesta.

Kainuun kuntien työttömyyskehityksessä oli huhtikuussa suurta vaihtelua. Eniten työttömyys väheni Kuhmossa, 24 prosenttia. Seuraavaksi eniten työttömyys väheni Paltamossa, viisi prosenttia. Kasvu oli suurinta Puolangalla ja Hyrynsalmella. Puolangalla työttömyys kasvoi 24 prosenttia ja Hyrynsalmella 10 prosenttia

Kainuun työttömyysaste, eli työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kuun lopussa 9,5 prosenttia. Tämä oli 0,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme