Hyppää sisältöön

Autonsa pysäyttänyt mies käveli toisen auton viereen ”antamaan palautetta” ja puukotti kuskia Porin Musassa – oikeus tuomitsi vankeutta

Porin Musan kaupunginosassa tapahtunut rikos oli käräjäoikeuden mukaan törkeä pahoinpitely. Tuomioksi tuli vuosi ja kahdeksan kuukautta vankeutta.

Porin oikeustalo.
Tuomio annettiin Satakunnan käräjäoikeudessa. Kuva: Jenni Joensuu / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan miehen vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja rattijuopumuksesta.

Alkoholin vaikutuksen alaisena ollut mies puukotti toista miestä hengenvaarallisesti Porin Musan kaupunginosassa toukokuussa 2021.

Tööttäilystä puukotukseen

Tapaus sai alkunsa, kun tuomittu mies ajoi autollaan pahoinpitelyn kohteeksi joutuneen miehen ajaman auton perässä. Perässä ajanut vilkutteli pitkiä valoja ja tööttäili torvea.

Kun uhri pysäytti autonsa Musan jalkapallokentän läheisyyteen, tekijä pysäytti myös, nousi autosta puukon kanssa ja käveli uhrin auton viereen. Sitten hän löi puukolla kaksi tai kolme kertaa uhria kohti avoimesta ikkunasta. Yksi lyönneistä aiheutti viisi senttiä syvän haavan uhrin rintaan.

Uhri pakeni autollaan. Vamma oli syytteen mukaan potentiaalisesti hengenvaarallinen, mutta puukko ei onneksi osunut elintärkeisiin verisuoniin. Uhrin mukana oli kaksi muuta henkilöä, jotka auttoivat hänet sairaalahoitoon.

Syytetty: Tarkoitus antaa ”palautetta kaahailusta”

Syytetty tunnusti teot. Hän ei tuntenut uhria entuudestaan.

Hän kertoi esitutkinnassa ärsyyntyneensä ”Mersun kaahailusta”. Hänen tarkoituksensa oli ollut mennä antamaan kuljettajalle ”palautetta”, ja puukon mukaan ottaminen oli hänen mukaansa ollut ”känni-idea”.

Tuomitulla ei ollut kuulusteluissa tarkkoja muistikuvia puukotuksesta, ja hän vetosi vahinkoon. Hän kertoi puuttuneensa myös aiemmin liikennekäyttäytymiseen, jota hän piti moitittavana.

Tuomitulla ei ole aiempaa rikostaustaa. Hän joutuu maksamaan uhrille tuhansia euroja kärsimyskorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Tuomio ei vielä ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Korjattu 26.5. uutisessa ollut virhe: Tööttäilijä ja valojen vilkuttaja oli tuomittu, ei uhri.

Suosittelemme sinulle