Hyppää sisältöön

Työllisyystilanne on Kanta-Hämeessä parempi kuin vuosi sitten

Alhaisimmat työttömyysprosentit Kanta-Hämeessä ovat Lopella ja Hattulassa.

Ihminen pyyhkii luudulla pöytää.
Muun muassa ravintola- ja suurtaloustyöntekijöille sekä siivoojille olisi nyt töitä tarjolla. Kuva: Petri Kuikka / Yle
Tiina Kokko

Kanta-Hämeessä työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut vuodentakaisesta. Maakunnassa oli huhtikuun lopussa vailla työtä 6 547 työnhakijaa, mikä on noin 150 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten.

Kanta-Hämeessä työttömien määrä väheni kaikissa muissa kunnissa paitsi Riihimäellä, Forssassa, Jokioisilla. Alhaisin työttömyys Kanta-Hämeessä on tällä hetkellä Lopella (työttömyysprosentti 5,0) ja Hattulassa (5,3).

Työttömyysaste Kanta-Hämeessä on Hämeen ely-keskuksen työllisyyskatsauksen mukaan nyt 8,4 prosenttia, mikä on koko maan vastaavaa lukua lähes prosenttiyksikön alhaisempi.

Osa työttömistä työnhakijoista on lomautettuja. Viime vuoteen verrattuna lomautettujen määrä väheni eniten palvelu- ja myyntityöntekijöillä. Rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöillä lomautusten määrä puolestaan nousi.

Lähihoitajia, myyjiä ja siivoojia tarvitaan

Ely-keskuksen mukaan yhtäjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä olleiden eli pitkäaikaistyöttömien määrä väheni. Toisaalta yhtäjaksoisesti vähintään kolme vuotta työttömänä olleiden määrä kasvoi edelleen.

Myös ulkomaalaisten työttömien määrä nousi Hämeessä enemmän kuin maassa keskimäärin.

Avoimia työpaikkoja oli huhtikuun lopussa tarjolla eniten lähihoitajille, myyjille, toimisto- ja laitossiivoojille, ravintola- ja suurtaloustyöntekijöille, myyntiedustajille, sairaanhoitajille, kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen kuljettajille, avustaville keittiötyöntekijöille ja tarjoilijoille.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle