Hyppää sisältöön

Hämeenkyrönväylän viimeiset päällystystyöt alkoivat – valtatien 3 parannus on loppusuoralla

Kesän päällytystöiden ajaksi liikenne ohjataan vanhalle valtatielle. Uuden väylän on määrä valmistua syksyllä.

Hämeenkyrönväylän karttagrafiikka.
Uusi Hämeenkyrönväylä erkanee vanhasta valtatiestä Hämeenkyrön eteläpuolella, ja palaa takaisin Hämeenkyrön keskustan pohjoispuolella Tippavaarassa. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Petra Ketonen

Hämeenkyrönväylän rakentaminen valtietielle 3 on edennyt loppusuoralle. Nyt väylällä on aloitettu viimeiset päällystystyöt.

Tämän viikon alussa Vaasan suunnasta tuleva ajoneuvoliikenne ohjataan vanhalle valtatieväylälle, ja päällystystöitä tehdään suljetulla osuudella Tippavaarasta kohti Hanhijärveä. Liikennejärjestelyt ovat voimassa noin kuukauden ajan.

Kun Vaasan suunnasta tulevat ajokaistat on päällystetty, suljetaan vuorostaan Tampereen suunnasta tulevat ajokaistat kuukaudeksi päällystystöitä varten.

Tampere–Vaasa-ajosuunnan päällystystyöt alkavat arvioidusti heinäkuun alkupuolella viikosta 27 alkaen. Heiskan eritasoliittymässä rampeille ajo on kielletty aina kyseisen suljetun valtatieosuuden mukaisesti.

– Liikennejärjestelyillä halutaan varmistaa ensisijaisesti liikenteen turvallisuus sekä tienkäyttäjillä että päällystystöiden tekijöillä, projektipäällikkö Akseli Nurmi Väylävirastosta kertoo tiedotteessa.

Metsää ja nurmea istutetaan

Hämeenkyrönväylän laitamille istutetaan kevään ja kesän aikana metsää, nurmea ja muita kasveja. Kasvillisuusrakenteiden on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä.

Myös Kylmänojantien pohjoisosassa rakenteilla olevan kevyen liikenteen väylän on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä. Muut rakenteilla olevat kevyen liikenteen väylät pyritään avaamaan liikenteelle kesän lopussa ennen koulujen lukuvuoden alkua.

Hämeenkyrönväylä on noin 10 kilometrin pituinen kapea keskikaiteellinen nelikaistainen valtatie. Sen on määrä valmistua ensi syksynä.

Suosittelemme