Hyppää sisältöön

Kaksi entistä Uros oy:n johtajaa sai syytteet törkeästä avustuspetoksesta

Syyttäjä on nostanut syytteen törkeästä avustuspetoksesta teknologiayhtiö Uroksessa toimineita kahta ihmistä vastaan.

Uros Oy:n valomainos.
Kuvituskuva Uroksen valomainoksesta. Kuva: Risto Degerman / Yle
Laura Kangas,
Risto Degerman
Avaa Yle-sovelluksessa

Syyttäjä on nostanut syytteen törkeästä avustuspetoksesta teknologiayhtiö Uroksessa toimineita kahta ihmistä vastaan.

Vastaajina ovat Uros Oy:n hallituksen puheenjohtajana vuosina 2011–2015 toiminut henkilö sekä yhtiön hallituksen jäsenenä ja toimitusjohtajana toiminut henkilö.

Jutun syyttäjänä toimii erikoissyyttäjä Ilkka Kalliokulju Pohjois-Suomen syyttäjäalueelta. Hän ei suostu tarkemmin avaamaan syytehakemuksen sisältöä ennen kuin käräjäoikeus on asiaa käsitellyt. Oikeuskäsittelyn päivämäärää ei vielä tässä vaiheessa ole tiedossa.

Oulun poliisilaitoksen tutkinta on aiemmin liittynyt Business Finlandin Urokselle antamiin miljoonalainoihin ja avustukseen.

Poliisin tutkinnassa oleva epäilty avustuspetos ajoittuu vuosille 2011–2016. Tutkintaan liittyen oikeudessa on määrätty jo aiemmin Uros Oy:n sekä sen perustajien Jyrki Hallikaisen ja Tommi Uharin omaisuutta vakuustakavarikkoon yhteensä yli kuuden miljoonan euron edestä.

Takavarikkopäätöksestä valitettiin myöhemmin hovioikeuteen, joka hylkäsi valitukset ja totesi käräjäoikeuden tapaan, että molempien kohdalla asiassa oli syytä epäillä heitä törkeästä avustuspetoksesta.

Huhtikuinen hovioikeuden päätös on määrätty salassa pidettäväksi sen lopputulosta ja lainkohtia lukuun ottamatta. Päätös muuttuu kuitenkin julkiseksi syyteasian käsittelyn jälkeen, ellei käräjäoikeus päätä toisin.

Myös nyt Oulun käräjäoikeuteen jätetty haastehakemus tulee julkiseksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Uros ajautui konkurssiin viime vuoden helmikuussa.

KORJAUS 24.5. 2023 klo 16.35: Muutettu Uroksen toisen perustajan nimi Tommi Uhariksi (aiemmin etunimi oli virheellisesti Tuomas)

Suosittelemme sinulle