Hyppää sisältöön

Textile Week -tapahtuma valtaa Forssan elokuussa

Tapahtumassa on suomalaisten lisäksi mukana japanilaisia tekstiiliyrityksiä ja muotoilijoita.

Museotila. Etualalla on pöytä, jonka ääressä istuu kolme vanhempaa naista. Vasemmalla isojen ikkunoiden edessä seisoo myös muutamia naisia. Seinillä ja katosta roikkuu kirkkaanvärisiä kankaanpaloja.
Huhtikuussa 2022 avattu kuosikeskus on Forssan museon painotekstiilikokoelman koti. Arkistokuva. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Anne-Maria Niskanen

Forssan museo järjestää elokuussa tekstiileille omistetun teemaviikon. Forssa Textile Week -tapahtumassa pohditaan kotimaisen tekstiilituotannon elinvoimaisuutta alan koulutuksen ja muotoilun kautta. Ohjelmassa on myös keskusteluja ajankohtaisista aiheista, näyttelyitä sekä pop-up-myyntiä.

Tapahtuman toivotaan tuovan yhteen niin tekstiilivalmistajia ja yrityksiä kuin muotoilijoita ja alan opiskelijoita. Forssa Textile Week -tapahtumaan osallistuu myös tekstiiliyrityksiä ja muotoilijoita Japanista.

– Kansainvälisinä vieraina on 18 japanilaista tekstiilivalmistajaa ja –muotoilijaa, jotka saapuvat Forssaan tekstiileistään rikkaalta Yamanashin alueelta Japanista, kerrotaan Forssan museosta.

Tapahtumassa nähtävä Finlayson Forssassa -näyttely esittelee Forssassa painettuja kankaita ja niiden käsintehtyjä originaaleja. Näyttelyn kuosit 1950–1980-luvuilta kiersivät Japania kahden vuoden ajan Finlayson200-juhlanäyttelyssä.

Kuosipiirustukset ja kangasnäytteet ovat Forssan museon teollisen tekstiilin kokoelmasta.

Forssa Textile Week -tapahtuma järjestetään 17.–20. elokuuta 2023.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle