Hyppää sisältöön

Reetta Hurske lähenteli ennätystään, vaikka juoksu ”oli vähän koikkelehtimista”

Reetta Hurske voitti Italiassa käydyn kansainvälisen 100 metrin aitakisan huippuajalla. Hurskeen aika oli hänen uransa toiseksi paras.

Reetta Hurske kuvassa.
Reetta Hurske on avannut ulkoratakauden vahvasti. Kuva: EPA-EFE/MICHAEL BUHOLZER/All Over Press
Anu Karttunen

Reetta Hurske juoksi voittoon 100 metrin aidoissa Italiassa. Hurskeen voittoaika oli mainio 12,80 ja jää ainoastaan 0,02 sekuntia hänen vuonna 2019 juoksemastaan ennätysajasta. Samalla se on kauden kotimainen kärkiaika.

– Yllättävän hyvä aika, vaikka juoksu oli vähän koikkelehtimista. Olen tyytyväinen myös siihen, että tuli heti hyvä aika, vaikka nyt ei ollut kuin yksi juoksu, Hurske totesi Urheiluliiton tiedotteessa.

Hallikaudella ennätyksiään rikkonut ja EM-kullan 60 metrin aidoissa napannut Hurske avasi kautensa 100 metrin aidoissa Dohan Timanttiliigassa toukokuun alkupuolella. Tuolloin hän kellotti ajakseen 12,92.

Hurske piti Dohan jälkeen viikon verran taukoa kaikesta iskuttavasta harjoittelusta. Hän kävi myös tarkistuttamassa pohkeensa, sillä se oli rasittunut kevään leirin kovasta harjoittelusta.

Savonassa Hurskeen aika syntyi kaksi metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätätuulessa ja muutenkin loisto-olosuhteissa. Juoksuvire ei Hurskeen mukaan ollut vielä ihan terävimmillään.

– Tuntuu vielä, että kropassa on treenien rasitusta aika rajusti ja sitä varmaan riittää vielä seuraaviinkin kisoihin. Nyt on treenattu, että kesäkuussa jaksaa juosta hyvin. Silloin on kisojen osalta aikaa tiukkaa, eikä ehdi paljon treenata, Hurske totesi.

– Juoksussa oli hyvä meininki, vaikka oli vähän väsynyt jalka.

Savonassa käydyssä kisassa toiseksi tuli Tanskan Mette Graversgaard ennätysajallaan 12,83. Italian Elisa di Lazzarro oli kolmas ajalla 13,05.

Suomen pika-aiturinaiset ovat avanneet kauden vahvasti, sillä tiistaina Annimari Korte tykitti Jyväskylässä kaksi kovaa aikaa 12,90 ja 12,88 ja loukkaantumisten jälkeen tositoimiin palannut Nooralotta Neziri kellotti 13,04.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Suosittelemme sinulle