Hyppää sisältöön

Uskomaton loppu! Florida eteni NHL:n finaaleihin häikäisevällä tavalla – Carolina tylysti ulkona, katso ratkaisumaali

Florida löi Carolinan neljännen kerran putkeen ja pelaa NHL:n finaaleissa. Aleksander Barkov on ensimmäinen suomalaiskapteeni, jonka joukkue pelaa Stanley Cupin finaaleissa.

Joel Holma,
Samu Saatsi
Avaa Yle-sovelluksessa

Florida Panthers on edennyt Stanley Cupin loppuotteluihin jääkiekon NHL:ssä.

Florida voitti kotikentällään Carolina Hurricanesin 4–3 ja voitti itäisen konferenssin loppuottelusarjan suoraan 4–0. Finaaleissa Florida saa vastaansa läntisestä konferenssista Vegas Golden Knightsin tai Dallas Starsin.

Ottelulla oli todella dramaattinen loppu. Floridan tähtipelaaja Matthew Tkachuk ratkaisi ottelun viisi sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä, ja Carolinan suomalaispelaajat Sebastian Ahon johdolla joutuivat kesälomalle. Floridan kapteeni Aleksander Barkov kirjasi syöttöpisteen voittomaaliin.

Ismo Lehkonen arvioi, kenelle on menossa pudotuspelien parhaan pelaajan palkinto.

Matthew Tkachuk tuulettaa voittomaalia.
Matthew Tkachuk on ollut suuressa roolissa pudotuspeleissä. Voittomaali oli kanadalaiselle jo neljäs tämän kevään pudotuspeleissä. Kuva: Getty Images

Ottelu alkoi Floridan komennossa.

Barkov oli järjestämässä myös Anthony Duclairin 1–0-maalia avauserän alussa. Tämän kevän pudotuspeleissä loistanut Tkachuk teki 2–0:aan ylivoimalla ensimmäisen erän puolivälissä.

Loukkaantumisen takia sivussa ollut Carolinan Teuvo Teräväinen teki joukkueelleen pudotuspelien avausmaalinsa tärkeään paikkaan tasoittamalla 2–2:een.

Näet Teräväisen maalin alla olevalta videolta.

Katso tästä Teräväisen 2–2-tasoitus.

Florida meni uudestaan johtoon, mutta Carolina kampesi tasoihin kolme minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä.

Carolinan kiri suli tylysti Tkachukin viimehetken maalilla. 4–3-maalia tarkasteltiin videolta, mutta se hyväksyttiin.

Carolinalle tappio konferenssifinaalisarjassa oli sen kolmas perättäinen. Hurricanes on hävinnyt jokaisen vuodesta 2009 keväästä lähtien pelaamansa konferenssifinaalisarjan (tappiot 2019 ja 2023).

Florida on seurahistoriansa aikana pelannut ainoastaan kerran aiemmin Stanley Cupin finaaleissa, kesällä 1996. Silloin Colorado Avalanche vei sen nenän edestä mestaruuden.

Suosittelemme sinulle