Hyppää sisältöön

Riihimäen uimahallin pääurakoitsija on vihdoin valittu ja remontti pääsee alkamaan

Riihimäki joutui kilpailuttamaan pääurakan kahdesti, sillä ensimmäiseen kilpailutukseen ei tullut yhtään tarjousta.

Uimahallin pitkä uima-allas, jonka vesi näyttää vaaleansiniseltä. Uimaradat on jaettu puna-valko-sinisillä pallonauhoilla. Altaan yli on viritetty lippusiima. Taustalla isoja ikkunoita, joista näkyy talvinen maisema. Altaan reuna päättyy harmaaseen seinään, jolla on värikäs maalaus.
Riihimäen uimahalli on ollut kiinni jo helmikuun 2023 alusta alkaen. Arkistokuva. Kuva: Tiina Kokko / Yle
Anne-Maria Niskanen

Riihimäen uimahallin perusparannuksen pääurakoitsijaksi on valittu Consti Korjausrakentaminen. Remontti alkaa kesäkuun alussa, ja siinä uusitaan uimahallin tekniikka ja pinnat. Hankkeen hinta-arvio on 14,3 miljoonaa euroa.

Suunnitelmien mukaan uimahalliin tulee iso sisäliukumäki, kylmävesi- ja poreallas. Tilaussaunan yhteyteen rakennetaan nostopohja-allas. Lisäksi ulos tulee katoksen alle lämminvesiallas hierontapisteillä. Kuntosalia laajennetaan, ja se saa uudet kalusteet.

Sen sijaan matkauinti-, opetus- ja vesijumppa-altaat sekä lasten kahluuallas pysyvät nykyisillä paikoillaan.

Riihimäki joutui kilpailuttamaan pääurakan kahdesti, sillä ensimmäiseen kilpailutukseen ei tullut yhtään tarjousta. Toisella kilpailutuskierroksella kaupunki sai kaksi urakkatarjousta.

Pääurakan uudelleen kilpailutus viivästyttää uimahallin perusparannusta kahdella kuukaudella, joten remontti valmistuu lokakuussa 2024. Uimahalli sulkeutui asiakkailta jo helmikuun alussa 2023.

Uimahallin perusparannuksen aikana maauimalan käyttökausi pitenee syyskuun puoliväliin saakka. Riihimäen liikuntapäällikkö Markus Rantsi kertoo, että remontin vaikutus näkyy myös hallin ulkopuolella. Työmaa-alue kuuluu lain mukaan aidata, ja sen takia nurmialue pienenee.

– Hallin katolla oleva liikennepuisto ei ole tänä kesänä käytössä. Lisäksi kioski kuuluu myös urakka-alueeseen, joten kioskin palvelut eivät valitettavasti ole samalla tasolla kuin aikaisemmin, Rantsi kertoo.

Kioskista saa Rantsin mukaan maauimalan lippujen lisäksi kahvia ja pillimehua.

Suosittelemme sinulle